وزیر کشور گفت: با توجه به سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر، ایران از مسیر اصلی ترانزیت مواد مخدر خارج شده است.

به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست همنشینی خود با ورزشکاران با اشاره به اینکه در راستای مقابله با اعتیاد باید رویکرد ما پیشگیرانه باشد، گفت: به طور حتم هر کاری به مردم واگذار شود کارنامه موفقیت‌آمیزی خواهد داشت از این رو با توجه به شرایطی که کشور ما در آن واقع شده است از همه ورزشکاران انتظار می‌رود به عنوان مرجع گروه‌های مختلف اقشار مختلف جامعه در راستای مبارزه با مواد مخدر وارد عمل شوند.

رحمانی‌فضلی افزود: ما در همسایگی کشوری به نام افغانستان قرار داریم که تولیدات مواد مخدر این کشور حدود 7 تا 8 هزار تن است از این رو باید با دقت نظر بیشتری در راستای مقابله با مواد مخدر وارد عمل شویم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: متاسفانه سازمان‌ ملل نتوانسته است علی رغم وعده‌هایی که می‌دهد در مقوله کنترل و پیشگیری مواد مخدر گام‌های جدی بردارد و در این راستا به کشورهایی همچون ما کمک کند.

رحمانی‌فضلی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در راستای مبارزه با مواد مخدر حدود سه هزار شهید و 12 هزار جانباز داده است اما متاسفانه با همه تلاش‌هایی که صورت گرفته حدود یک میلیون و 325 نفر معتاد در کشورمان وجود دارد.

وزیر کشور با بیان اینکه این رقم برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مسلمان قابل قبول نیست، اظهار داشت: آنچه موجب می‌شود مبارزات ما در این حوزه تاثیرگذار نباشد تجارت پرسود و تنوع مواد مخدر است به گونه‌ای که ما شاهد هستیم انواع مواد مخدر در قالب‌های مختلف در کشورمان وجود دارد و برای مواردی همچون تمرکز حواس، لاغری، استرس از آن‌ها استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی توجه به مواد مخدر بحث لذت‌جویی است، گفت: شاهد هستیم که مباحث آسیب‌های اجتماعی در تلویزیون به خوبی بیان می‌شود اما باید صراحتا بگویم که مهمترین آسیب اجتماعی در حال حاضر در کشورمان اعتیاد است به گونه‌ای که 55 درصد طلاق‌ها به خاطر اعتیاد بوده و رقم بالای سرقت‌ها نیز از این موضوع ناشی می‌شود.

رحمانی‌فضلی با اشاره به اینکه دولت و نیروی انتظامی در 9 ماهه اول سال حدود 500 تن مواد مخدر کشف کرده است، تصریح کرد: ما درصدد هستیم با کنترل و مدیریت مرزها با روش‌های مختلف در راستای مقابله با مواد مخدر وارد عمل شویم به گونه‌ای که شاهدیم در حال حاضر مسیر اصلی ترانزیت مواد مخدر از ایران به آب‌های آزاد منتقل شده است.

وزیر کشور تصریح کرد: در حال حاضر حدود 5 هزار و 300 مراکز درمانی در کشور در راستای مقابله با مواد مخدر داریم که حدود نیمی از آن‌ها متعلق به بخش خصوصی است.

وی افزود: 750 هزار نفر از 1 میلیون و 325 نفری که به اعتیاد دچار شده‌اند در حال حاضر تحت درمان هستند و ما درصدد هستیم در جهت مقابله با مواد مخدر برخورد جدی را اتخاذ کنیم و در حوزه درمان  وارد عمل شویم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: یکی از مهمترین روش‌های مورد نظر وزارت کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر، اجتماعی کردن و کشاندن پای همه اقشار مختلف برای مبارزه با مواد مخدر است لذا بنده در جلسات متعددی که با قشرهای متعدد داشتم از آن‌ها دعوت کردم تا در قالب سفیران و NGO های مختلف برای مبارزه با مواد مخدر وارد عمل شوند.

رحمانی‌فضلی تاکید کرد: طبق تمامی نظرسنجی‌ها از سال 88 تا به امروز دغدغه اصلی مردم ایران اعتیاد است و ما با توجه به این که تمام امکانات را برای ترک اعتیاد داریم درصدد هستیم تا به مقوله پیشگیری اهمیت بیشتری بدهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امر پیشگیری برای وزارت کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر اهمیت بسزایی دارد و ما امیدواریم با توجه به اینکه مقام معظم رهبری تاکید کردند کسانی که به مبارزه با مواد مخدر می‌پردازند جهاد کرده‌اند، وارد عمل خواهیم شد و امیدواریم در این مسیر ورزشکاران نیز همپای ما گام بردارند.

وزیر کشور با بیان اینکه دوستان در این نشست به موارد بسیار خوبی در راستای مبارزه با مواد مخدر اشاره کرده‌اند، گفت: تقریبا 63 درصد معتادانی که شناسایی کرده‌ایم متاهل هستند و این موضوع سبب می‌شود که خانواده آن‌ها به خصوص همسرشان نیز درگیر مواد مخدر شوند.  
 
وی افزود: طبق آمارها 63 درصد جامعه معتادان ما دارای شغل بوده و 70 درصد آن‌ها نیز مدرک تحصیلی‌شان بالای دیپلم است لذا انتظار می‌رود که هوشیاری و درایت بیشتری در راستای مبارزه با مواد مخدر اتخاذ شود.  
 
رحمانی‌فضلی تصریح کرد: ما به کمک ورزشکاران احتیاج داریم و از آن‌ها انتظار داریم در راستای تشکیل NGOهای بزرگ برای مبارزه با مواد مخدر وارد عمل شوند.
 
وزیر کشور خاطرنشان کرد: معرفی برخی از ورزش‌کاران به عنوان سفیران مبارزه با مواد مخدر و راه‌اندازی NGO ها به کمک آن‌ها، امضای موافقت‌نامه میان وزارت کشور و وزارت ورزش و جوانان از موارد مهمی است که به طور حتم می‌تواند در پیش‌برد اهداف وزارت کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار