به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، مارتین نسیرکی روز سهشنبه در نشست خبری روزانه خود، این مطلب را در پاسخ به سئوال مغرضانه خبرنگاری گفت که اغلب تلاش دارد مقامات سازمان ملل را با سئوالات غیرواقعی درباره ایران، به موضعگیری وادار کند.
سخنگوی سازمان ملل متحد در ادامه این نشست که موضوع سوریه، محور اصلی پرسش خبرنگاران بود، افزود: برنامه جهانی غذا از روز سه شنبه انتقال هوایی کمک های غذایی را از مسیر عراق برای سی هزار آواره در شمال سوریه آغاز کرده است.
به گفته سخنگوی سازمان ملل، انتقال مواد غذایی برای آوارگان سوری در کنار مشکلات روز افزون بویژه در مناطق درگیری و محاصره شده، صورت می گیرد.
وی گفت: این دومین محموله هوایی است که از اربیل عراق برای آوارگانی که از دیگر کمکهای بشردوستانه محرومند، ارسال میشود.
به گفته وی نخستین پرواز اختصاصی برنامه جهانی غذا با چهل تن مواد غذایی ارسال شده و قرار است چهارصد تن مواد غذایی و دیگر اقلام با ده سورتی پرواز برای آوارگان سوری ارسال شود.
این اقلام را یونیسف و سازمان بین المللی مهاجرت توزیع خواهند کرد.
گروگانگیری بیست و یک نفر از نیروهای سازمان ملل موضوع مورد اشاره نسیرکی بود که وی بدون اشاره به هویت گروگانگیران، این اقدام آنها را حبس خواند و گفت: سازمان ملل برای آزادی هرچه سریعتر نیروهای خود تلاش می کند.
وی در این حال گفت: در روزهای اخیر دو نفر از بیست و یک نیروی سازمان ملل آزاد شدهاند اما از اعلام ملیت آنها خودداری کرد.
شورای امنیت سازمان ملل نیز هفته قبل هفتم بهمن در محکومیت اقدام آدمربایی و گروگانگیری تروریستها در سوریه قطعنامه صادر کرد.
این قطعنامه از همه کشورها خواسته است از نفع بردن تروریستها به نحو مستقیم یا غیرمستقیم از نتایج آدمربایی و باجخواهی خود ممانعت کنند.
کناره گیری ناصر القدوه، معاون اخضر ابراهیمی موضوع سئوالی بود که از سخنگی بان کی مون پرسیده شد.
خبرنگاری از مارتین نسیرکی پرسید: آیا دولت سوریه برای برکناری ناصر القدوة درخواستی داشته است؟
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت: ناصر القدوة با اراده خود تصمیم گرفته است تا این مسئولیت را رها کند و این موضوع به معنای برکناری او نیست و ناشی از موضعگیری یا فشار هیچ کشوری نبوده است.
ناصر القدوة خواهرزاده یاسر عرفات است که بان کی مون، دبیرکل سازمان و نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب وی را به سمت معاون اخضر ابراهیمی منصوب کرده بودند.
نسیرکی همچنین تاریخ ادامه مذاکرات دو طرف درگیر در سوریه را دوشنبه آینده، دهم فوریه، بیست و یکم بهمن اعلام کرد.
سخنگوی سازمان ملل متحد همچنین با اشاره به اوضاع یمن به نقل از اسماعیل ولد شیخ احمد، هماهنگ کننده کمکهای انسان دوستانه این سازمان در یمن، علت بیثباتی در این کشور را زندگی زیر خط فقر مردم معرفی کرد.
نسیرکی گفت: بیش از نیمی از مردم یمن به نوعی به کمکهای انسان دوستانه نیاز دارند و حدود 13 میلیون نفر از جمعیت حدود 25 میلیون نفری یمن، به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.
یمن بعد از افغانستان، بالاترین میزان سوء تغذیه مزمن در جهان را داراست.
انتهای پیام /