معاون اول رئیس‌جمهور گفت‌: موضوع سبد کالا هیچ ارتباطی به یارانه نقدی ندارد و آنچه این روزها در شایعات مطرح می‌شود که یارانه خانوارهایی که سبد کالا به آنان تعلق نگرفته حذف می‌شود، کاملاً نادرست و کذب است.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور شامگاه دوشنبه در همایش سرمایه گذاری و توسعه استان سیستان و بلوچستان از دریای عمان و سواحل مکران به عنوان گنجینه‌ای ارزشمند و فرصتی طلایی برای توسعه استان سیستان و بلوچستان یاد کرد و گفت: سواحل باید به یکی از بزرگترین مراکز اقتصادی كشور تبدیل شوند و دولت سرمایه گذاری و برنامه ریزی در این بخش را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
 

وی در ادامه اظهار داشت: بسیاری از کشورها اگر تنها بخش کوچکی از سواحل را در اختیار داشته باشند، استفاده های اقتصادی فراوانی از آن به عمل می آورند اما متاسفانه در ایران آن طور که باید به این موضوع پرداخته نشده است.

معاون اول رئیس جمهور هدف اصلی از سفر خود به استان سیستان و بلوچستان را بازدید از منطقه چابهار و بررسی سواحل مکران عنوان کرد و گفت: دولت برای توسعه سواحل این منطقه و ایجاد زیربناهای لازم تلاش خواهد کرد.

دکتر جهانگیری در ادامه با اشاره به مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که از آغاز دولت یازدهم پیش روی کشور وجود داشت، تصریح کرد: دولت در این مدت تلاش کرد هم مسائل اصلی را شناسایی کند و هم با توجه به توانمندی های علمی و تجربی مدیران، امید را در میان مردم زنده کرده و با تدبیر و اندیشه این امید را پاس بدارد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سفر خود به شهر مقدس قم و دیدار با مراجع تقلید خاطرنشان کرد: بنا بر گفته مراجع و آنچه از دیدارها با مردم بدست آمده، به نظر می رسد مردم به دولت یازدهم امید بسته اند و احساس می کنند این دولت قادر است موانع و مشکلات را از پیش روی آنان بردارد.

وی افزود: دولت تدبیر وامید در بخش سیاست خارجی تلاش کرد رویکردی در پیش گیرد که از طریق گفتگو همراه با عزت، مصلحت و حکمت، هم از کیان هسته ای کشور دفاع کند و هم در جهت شکستن تحریمهای ظالمانه گام بردارد؛ به گونه ای که اعمال تحریمهای جدید علیه کشورمان دیگر به آسانی انجام نخواهد شد.

جهانگیری ادامه داد: البته روند مذاکرات، روندی دشواری است و امیدواریم دولت بتواند در این مسیر موفق شود و فرصتی فراهم کند تا بتوان از منابع و سرمایه های کشور در جهت سرمایه گذاری و توسعه استفاده کرد.

معاون اول رئیس جمهور چالشهای اصلی پیش روی اقتصاد کشور را تورم و رکود خواند و افزود: دولت در این مدت بر اساس سیاستهای عالمانه مبتنی بر علم اقتصاد سعی کرده است تا حد زیادی این شرایط را کنترل کند و خوشبختانه امروز دیگر اثری از نوسانات لحظه ای نرخ ارز که پیش از انتخابات ۲۴ خرداد وجود داشت، به چشم نمی خورد و به لطف خدا ثبات کاملی در بخش اقتصاد کشور ایجاد شده و رشد تورم متوقف گردیده است.

وی مقابله با رکود را از اولویتهای نخست برنامه های دولت دانست و گفت: دولت با سیاستهایی که اتخاذ خواهد کرد، حتماً سایه سنگین رکود را از بخش تولید برخواهد داشت و برای این منظور در دو بخش اصلی برنامه ریزی دارد که یکی تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و دیگری حمایت از صادرات غیرنفتی است.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و افزود: برای ادامه طرح هدفمندی، آسیب شناسی دقیقی انجام شده و دولت با تدبیر ادامه این طرح را انجام خواهد داد.

معاون اول رئیس جمهور از مردم خواست به شایعاتی که این روزها از سوی مخالفین دولت در خصوص طرح هدفمندسازی یارانه ها مطرح می شود توجه نکنند زیرا دولت درتلاش است فاز دوم این طرح را به گونه ای اجرا کند که هم مردم از مزایای آن بهره مند شوند و هم موضوعاتی مانند مشکلات بهداشتی و درمانی، محیط زیست و بخش تولید سروسامان پیدا کند.

جهانگیری اضافه کرد: پس از آنکه برنامه ریزیهای دولت در این زمینه نهایی شد، قطعا مردم در جریان جزئیات گام دوم هدفمندی قرار خواهند گرفت و لازم است در همین جا تاکید شود که موضوع سبد کالا نیز هیچ ارتباطی به یارانه نقدی ندارد و آنچه این روزها در شایعات مطرح می شود که یارانه خانوارهایی که سبد کالا به آنان تعلق نگرفته حذف می شود، کاملاً نادرست و کذب است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به برنامه دولت برای توسعه کشور نیز اشاره کرد و گفت: دولت محور اصلی توسعه و رونق صنعت و اقتصاد کشور را بخش خصوصی می داند.

جهانگیری افزود: بخش خصوصی باید سکاندار اصلی سرمایه گذاری و توسعه باشد و دولت نیز به دنبال بسترسازی و رفع موانع بخش خصوصی است تا بتواند در فضایی مناسب فعالیت کند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه شرایط برای سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی درهمه نقاط کشور یکسان نیست، خاطرنشان کرد: فاصله هر منطقه تا مرکز استان، شرایط و امکانات رفاهی از جمله مواردی هستند که در ترغیب و تشویق بخش خصوصی در هر منطقه موثراند. اما دولت بنا دارد با اتخاذ سیاستهای تشویقی، شرایطی فراهم کند که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در هر منطقه تمایل پیدا کند.

جهانگیری افزود: دولت در نظر دارد با ایجاد مشوقهایی همچون معافیت مالیاتی، معافیت عوارض صادراتی و دیگر امتیازات، شرایط را برای سرمایه گذاری در تمام مناطق کشور فراهم کند.

معاون اول رئیس جمهور خطاب به بخش خصوصی تاکید کرد: دولت سیاستهایی را در پیش خواهد گرفت که سرمایه گذاران استان سیستان و بلوچستان از سود مناسبی برخوردار شوند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه دولت عزم خود را جزم کرده که در همه زمینه ها در این استان توسعه ایجاد شود، گفت: در بخش گازرسانی برنامه ریزی خواهیم کرد تا خط انتقال گاز که از عسلویه به این استان رسیده گازرسانی به شهرهای استان را در اولویت قرار دهد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه به مشکلات آب در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: هر سرمایه گذاری که در استان در بخش نمک زدایی و شیرین کردن آب سرمایه گذاری کند دولت تضمین می کند که این آب را خریداری نماید.

وی همچنین با اشاره به مشکلات دریاچه هامون و هیرمند گفت: هر ایرانی از این مسائل ناراحت و غمگین می شود و دولت نیز با جدیت برای رفع مشکلات این بخش تلاش خواهد کرد.

جهانگیری همچنین با اشاره به پتانسیل موجود استان در بخش معادن خاطرنشان کرد: لازم است زیربناها را تکمیل کنیم تا هم در معادن و هم در کشاورزی و صنعت گامهای موثری در استان سیستان و بلوچستان برداشته شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار