با ورود مجلس به بررسی تبصره 21 لایحه بودجه سال آینده که مربوط به اجرای هدفمندسازی یارانه‌هاست، علیرضا محجوب، موسی غضنفرآبادی و احمدعلی مقیمی به عنوان پیشنهاد دهنده، مخالف و موافق پیشنهاد و غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون تلفیق سخن گفتند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،علیرضا محجوب با طرح پیشنهاد حذف تبصره 21 گفت: این تبصره چک سفید امضاء به دولت است که با سرنوشت اقتصادی مردم و تولید بازی می‌کند.

وی افزود: وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به نحوی نیست که توان تحمل اصلاح مجدد نرخ حامل‌های انرژی را داشته باشد.

موسی غضنفرآبادی در مخالفت با این پیشنهاد گفت:‌طرح تثبیت قیمت‌ها که هشت سال کشور را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرد موجب شد سرمایه‌های ملی کشور و مردم به تاراج برود.

نماینده مردم بم افزود: طی آن سال‌ها حجم عظیمی از سوخت به خارج از کشور قاچاق شد.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تشریح آثار منفی حذف تبصره هدفمندسازی یارانه‌ها از لایحه بودجه سال آینده گفت: با حذف تبصره 21 قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تعطیل می‌شود و دولت نمی‌تواند یارانه نقدی و غیرنقدی پرداخت کند. علاوه بر آن وابستگی به درآمدهای نفتی تشدید می‌شود.

به گفته وی سالانه 200 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود .

غضنفرآبادی با تاکید بر این که ناگزیر از ادامه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها هستیم،‌گفت: قیمت سوخت در ایران بسیار کمتر از قیمت کشورهای همسایه است. قیمت سوخت در عربستان که گفته می‌شود منبع نفت و گاز است یک و نیم برابر قیمت ایران و نرخ سوخت در ترکیه لیتری 7هزار تومان است.

احمدعلی مقیمی نیز در موافقت با این پیشنهاد بر لزوم اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تاکید کرد.

نماینده بهشهر تصریح کرد:‌ آیا درآمد سرانه کشورهایی که نرخ سوختشان چند برابر ایران است ملاک نماینده مخالف است؟

این عضو کمیسیون عمران افزود: با اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها در مرحله دوم نرخ حامل‌های انرژی حداقل دو برابر می‌شود. آیا توان اقتصادی مردم جواب این افزایش را می‌دهد؟ در حالی که یک سبد کالای ناقص در حال اجراست مشاهده می‌شود که دولت نمی‌تواند نیاز جامعه هدف را به صورت کامل پاسخ دهد. حال چطور ممکن است افزایش نرخ حامل‌های سوخت توان حمایت از مردم را داشته باشد.

مقیمی: دولت نمی‌تواند نیاز جامعه هدف را در توزیع سبد کالا به طور کامل پاسخ دهد،چطور ممکن است با افزایش نرخ حامل‌های سوخت توان حمایت از مردم را داشته باشد؟

وی تاکید کرد:‌این چه حقارتی است که این روزها به مردم تحمیل می‌شود.

مقیمی عملکرد سال گذشته قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را 28 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و پرسید چطور دولت می‌خواهد 63 هزار میلیارد تومان برای سال آینده محقق کند؟

غلامرضا کاتب نیز در مخالفت با تبصره 21 لایحه بودجه سال 1393 گفت: در جلسه مشترک اعضای کمیسیون تلفیق و دولت اعضای کمیسیون از رئیس‌جمهور درخواست داشتند تبصره هدفمندسازی یارانه‌ها به صورت یک بسته کامل به مجلس ارائه شود حتی همکاران تلفیق پیشنهادات فردی داشتند و اگر دولت این تبصره را نیاورد خود نمایندگان پیشنهاد جایگزین ارائه دهند.

نماینده مردم گرمسار با تشریح مزیت‌های تبصره 21 لایحه بودجه گفت: قانون هدفمندسازی برای اولین بار است که به صورت یک بسته کامل پیشنهاد شده است. تبصره 21 علاوه بر ماده 7 مواد 8 و 12 قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را نیز درصدد اجرا دارد. اختصاص 10 هزار میلیارد تومان به تولید و اجرای نظام سلامت با اختصاص منابع کامل در قالب تبصره 21 اجرا می‌شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: با رد پیشنهاد حذف اجازه دهید در جزئیات تبصره اصلاحات مد نظر مجلس را اعمال کنیم.

پس از بررسی پیشنهاد حذف تبصره 21 مجلس وارد رای‌گیری شد که از 235 نماینده حاضر در جلسه 59 رای موافق، 132 رای مخالف و ممتنع 18 رای داده شد.
منبع: ایسنا
برچسب ها: تبصره ، هدفمندی ، چک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.