به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی موفق به اجرای چنین طرح جالبی شدند. در واقع این محققان با استفاده از نانو لولههای ساخته شده از اتمهای کربن، مادهای را تولید کردهاند که در زمان قرار گرفتن در معرض هر منبع نوری فعال میشود.
ماده حساس به نور از جنس پلی کربنات و نانو لولههای کربنی لایهبندی شده روی یک سطح قرار داده شوند که با تابش یک منبع نوری نانو لولهها اقدام به جذب نور و آن را به گرما تبدیل کردند، گرما به ماده منتقل شد که این مسئله باعث منبسط شدن ماده و در نتیجه خمیدگی لایههای نانو لوله و خود ماده شد و با حذف منبع نور ماده به حالت اولیه بازگشت.
محققان این ماده را با طیف مختلفی از طول موجهای نوری مورد آزمایش قرار داده و نتایج بهتری را کشف کردند. حتی مقادیر کم نور مانند نور چراغ قوه نیز باعث ایجاد حرکت در ماده میشود.
و این تغییر حالت نیازی به هیچ منبع انرژی ندارد با استفاده از این فناوری میتوان نسل جدیدی را از بردههای هوشمند را تولید کرد که با طلوع و غروب خورشید به طور کاملا خودکار باز و بسته میشوند، عملکرد این پردهها بستگی به میزان تابش نور خورشید از طریق پنجرهها به داخل اتاق دارند. این ماده به راحتی قابل تولید بوده و کاربردهای تجاری دیگری مانند موتورهای حساس به نور یا استفاده در رباتها را دارند.
انتهای پیام/
htttp://www.netalltech.com
htttp://www.netalltech.com