رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران با اشاره به هزینه های بالای آزمایشگاه های کشور به پزشکان توصیه کرد تا برای کاهش هزینه های بیمار و نظام سلامت از تجویز آزمایش های غیرضروری در تشخیص بیماری افراد پرهیز کنند.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دکتر محمد وجگانی با اشاره به ضرورت انجام چکاپ های دوره ای گفت: مطلع شدن از وضعیت عملکرد سیستم های بدن، شرط عقلانی است و با توجه به اینکه مانیتورینگ وضعیت ارگان های بدن با انجام آزمایش های خون و ادرار میسر می شود انجام چکاپ از سنین میانسالی به بالا و یا در افرادی که پیشینه خاص دارند، می تواند کمک کننده باشد و وضعیت جسمانی بدن را تحت کنترل در بیاورد.

 وی افزود: اطلاع از وضعیت قند، اوره، چربی خون، عملکرد آنزیم های کبدی و همچنین کلیه ها در افرادی که بیماری خاصی ندارند توصیه می شود. چکاپ فاکتورهای سلامتی هر شش ماه یا یکسال یکبار با توجه به وضعیت فیزیکی و سن افراد مناسب است. البته گاهی در افرادی که بیماری زمینه ای دارند، باید دوره های انجام آزمایشات کوتاه تر شود. در مجموع انجام چکاپ سالیانه منطقی است.

دکتر وجگانی ضمن توصیه به پزشکان برای پرهیز از تجویز آزمایش های غیرضروری در تشخیص بیماری افراد گفت: اگر پزشکی در تشخیص یک بیماری به شک افتاد، بهتر است برای کاهش هزینه های بیمار و نظام سلامت، از آزمایش هایی که از شک وی به یک بیماری بسیار دور هستند، صرف نظر کند.

وی در پایان از برگزاری ششمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین در روزهای 32 الی 32 بهمن ماه سال جاری در محل مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و تصریح کرد: مشکلات صنفی آزمایشگاهیان در کنار مباحث علمی، مطرح خواهند شد و تلاش می کنیم راهکارهای لازم را برای حل این مشکلات ارائه و نتایج حاصل را با مسئولان در میان بگذاریم

علاقمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی www.6thclc.ir     مراجعه نمایند.


انتهای پیام/
برچسب ها: آزمایش ، نشخه ، کبد ، ژکاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.