یادگار امام راحل با تأکید بر توجه به نقش مهم مبارزین پیش از پیروزی انقلاب در به ثمر رسیدن حرکت ملت ایران، گفت: آنچه امروز پدیده آمده است، حاصل زندان‌هایی است که تحمل شد و سیلی‌هایی است که خورده شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران قم، حجت الاسلام سید حسن خمینی در دیدار با استاندار، معاونان و جمعی از مسئولان استان قم، ضمن گرامیداشت سالروز ورود امام به میهن و بیان این نکته که نباید شخصیت امام را فقط در روز 12 بهمن دید، اظهار داشت: امامِ 12 و 22 بهمن امام بزرگِ پیروزی است که به کشور بازگشته است و به تعبیر آن آیه شریفه «اذا جاء نصرالله و الفتح و رأیت الناس یدخلون فی دین الله افواجا». لذا کسانی که تا دیروز با امام نبودند، از آن روز مدعی و همراه شدند و البته این اتفاق عیبی ندارد و هرکس به کاروان حقیقت بپیوندد، مقدمش مبارک است. اما شهر قم یادآور امامِ 15 خرداد و امامی است که ظرف فرزند او را آب می کشیدند.

وی افزود: امیرالمؤمنین(ع) تعبیری در نهج البلاغه دارند که می فرمایند «شیطان حزبش را برانگیخته و سپاهش را بسیج کرده؛ می خواهد ظلم را به وطنش برگرداند و باطل را به جایگاهش بازگرداند. به خدا قسم که هرچه توانستند، گفتند و منکری نبود که به من نسبت ندهند و انصاف هم به خرج ندادند» . روزگار مبارزه، روزگار سختی بوده است. امام در یکی از نامه هایشان می گویند من در طول مدتی كه در عراق بودم، هر شب که به حرم می رفتم برای زندانیان و زجر کشیدگان دعا کردم.

استاد حوزه علمیه قم گفت: روز 12 بهمن صرفا تذکار پیروزی نیست؛ پیروزی مولودی است که هزار پدر دارد. این روز باید تذکار سختی ها و زحماتی باشد که پس از گذراندن آنها به این نقطه رسیدیم. آنچه امروز پدیده آمده است، حاصل زندانهایی است که تحمل شد و سیلی هایی است که خورده شد؛ خصوصا آنکه در سالهای خفقان چشم انداز امیدی هم وجود نداشت. مرحوم ابوی ما نقل می کرد که در آن ایام وقتی از خیابان عبور می کردم، برخی طلبه ها و آشنایان مسیر خود را کج می کردند تا با یکدیگر رو به رو نشویم؛ در حالی که در روز 12 بهمن همه صف بسته بودند و حتی کسانی که این اتفاق دلخواهشان نبود، مجبور به ایستادن بودند.

وی تأکید کرد: به یاد آنهایی باشیم که قبل از پیروزی، نیز با امام بودند. همانطور که قرآن نیز میان مسلمانان قبل و بعد از فتح تفاوت قائل می شود. آیت الله حاج شیخ حسن صانعی نقل می کنند که ما و مرحوم حاج احمد آقا خمینی در زمان تبعید امام، ماهها در خانه یخچال قاضی قم، هنگام عصر درب خانه را باز می گذاشتیم تا کسی بیاید و سلام کند؛ اما کسی نمی آمد.

سید حسن خمینی گفت: عزت 12 بهمن ریشه در استقامت آن سالها دارد و یادتان نرود بر سر سفره ای نشسته اید و مدیر نظامی هستید که کسانی برای آن سختی ها کشیده اند. در همین مدرسه فیضیه وقتی کسی اسم امام را می آورد، برخی از طلبه ها- نه مأموران- آنها را می زدند. زیر گنبد مسجد اعظم قم دندان برخی را شکستند، زیرا برای امام صلوات فرستادند.

وی افزود: البته کسانی که در روزهای سختی بوده اند، روحیه اعتراضی دارند، زیرا آنها از ابتدا برای مجیز گویی نیامده بودند؛ جنس کسی که روز سختی می آید با کسی که روز شادی هست، دو جنس متفاوت است و اگر اینگونه نبود در آن طرف میدان می نشست و حتی شاید طبعش لجباز باشد و به راحتی زیر بار نمی رود. ارزش کسانی که در روز سختی بوده اند با کسانی که بعدا آمده اند اصلا قابل مقایسه نیست؛ آنها دل خیلی بزرگی داشتند، زیرا در شرایط ناامیدی فرد باید ایمان زیادی داشته باشد که وارد مبارزه شود. با مطالعه دوران پیش از انقلاب می بینیم که از حدود سال 52-53 که اوج خفقان بود، قیمت نفت بالا رفته بود و دولت شاه در اوج قدرت ظاهری بسر می برد، اوپک را در دست گرفته بود و کمپانی های نفتی آماده امضای قرارداد بودند، تقریبا همه می گفتند که دیگر کاری نمی شود کرد. اما علاوه بر آن، یأس دیگری پیدا شد و آن تغییر ایدئولوژی مجاهدین خلق-منافقین بعدی- بود که نیروهای مذهبی را دچار مشکل کرد.

یادگار امام یادآور شد: مرحوم ابوی ما می گفت که در آن سالها خیلی ها می گفتند به پدرت بگو بس است؛ دیگر نمی توان کاری کرد. لذا کسانی که در آن شرایط کار کردند علاوه بر ارزش اولیه، ایمان خوبی هم داشتند که در غیر این صورت نمی توانستند بایستند.

سید حسن خمینی عامل مهم سوم در مبارزه ی مبارزین قبل از انقلاب را عدم تعریف و تمجید از آنها در زمان خودشان دانست و افزود: بعضی ها با تعریف دیگران و بوی کباب، خوش هستند؛ اما در آن دوران از همه سو دشنام بوده است. آنها به چه چیزی باید دل خود را خوش می کردند؟ حجت دلخوشی حلقه اطرافیان امام، شخص ایشان بوده است. من یکبار تعبیر «هم کلید نجات و هم کمند بلا» که شعری از سعدی است را در جمع زندانیان سیاسی پیش از انقلاب در مورد امام بکار بردم و مورد استقبال آنان قرار گرفت، اما اینگونه نیست که همه بتوانند بگویند در نجف بوده ایم؛ تعداد اطرافیان امام در نجف 15-20 نفر بود. یکی از علمای نجف همان زمان به ایران می آید و وقتی از او می پرسند که اوضاع نجف چگونه است؟ پاسخ می دهد که فلان فرد تعداد مروجینش از مقلدینش بیشتر است، اما در مورد آقای خمینی تعداد مقلدین از شمار مروجین افزون تر است.

وی یادآور شد: آن آیه «یدخلون فی دین الله افواجا» در روز 12 بهمن تکرار شد، اما روزهای سخت 15 خرداد هم یادمان بماند؛ روزهایی که به مبارزین هر نسبتی ممکن بود را دادند. روزهای ظفر و پیروزی همیشه باید مبارک داشته شود، اما یک لحظه یادمان نرود که این ایام بر چه پایه ای استوار است. لذا بدانید که بر سر سفره ای نشسته اید که دیگران پهن کرده و آن را چیده اند. اما مهم تر از همه ولی نعمتان ما یعنی مردم هستند.

یادگار امام در ادامه دیدار با مسئولان استان قم با بیان اینکه شهر قم مرکز آغاز مبارزه است و از این حیث همه کشور در قیاس با قم حکم کسانی را دارد که آن سفره را پهن کرده اند، افزود: اگر 12 بهمن برای همه کشور روز پیروزی است، یادمان باشد که قم و بخصوص برخی مناطق آن بود که علم مبارزه را نگه داشت و لذا همانطور که نباید تک تک مبارزین را از یاد ببریم، مجموعه کشورهم نباید نقش شهر قم در مبارزات را فراموش کند؛ قم بر سر سفره آماده نیامده است، بلکه پایه گذار اصلی مبارزه است و لذا هم ارزش آن بیشتر است و هم اگر برای آن فردیت قائل شویم مانند مبارز قبل از انقلاب است که ارزش آن فقط در اول آبان و 19 دی 1356 و... نیست؛ بلکه قم از سال 1342 تا 57 در زیر شدیدترین فشارها، در بعضی خانه های خود چراغ مبارزه دین دارانه را روشن نگه داشته است و آن را هیچ گاه رها نکرد و اندیشه مادی گرایی بر آن غلبه نیافت.

وی ادامه داد: بنابراین شما به عنوان مسئولان شهر قم، آن را به عنوان کانون بسیار مهم و صاحب حق نگاه کنید. البته زحمات زیادی در این شهر کشیده شده است، ولی مشکلات و گره های بوروکراتیک آن بیشتر از سایر مناطق است که البته این امر دلیل نمی شود کاری انجام نشود. بر اساس آمار، وضعیت قم در بعضی بخش ها قابل قبول و در بسیاری بخش ها غیر قابل قبول است. قم بیش از حد استاندارد مهاجرت پذیر شده و همین مسأله مشکلاتی را در پی داشته که اگر مورد توجه واقع نشود آسیب های جدی به آن وارد می شود.

سید حسن خمینی گفت: امروز به تدبیر دولت، استاندار فهیم و خدومی در استان تصدی امور را بدست گرفته است که من از قدیم نسبت به ایشان ارادت خالصانه داشته ام و همه ما باید دست به دست هم دهیم تا کارها به پیش برود و با اینکه دولت تنگدستانه مشکلات را سپری می کند، اما بودجه خوبی برای اجرای مصوبات برخی سفرهای استانی رهبری اختصاص داده شده است و باید ادامه یاید، اما همیشه نگاه مدیریت استان نباید به جیب دولت باشد؛ چرا که نقدینگی بالای موجود در کشور، مشکلات را زیاد کرده است و البته از سوی دیگر این نقدینگی فرصت هم هست، زیرا مشخص است پول زیادی در دست مردم قرار دارد.

وی ادامه داد: 550 هزار میلیارد تومان نقدینگی نشان می دهد که در بخش خصوصی توانمندی برای خصوصی سازی وجود دارد. گرچه رکود تورمی، دست دولت برای تزریق نقدینگی را می گیرد، اما می توان به عنوان یک فرصت نگریسته سود. شهر قم هم بخش خصوصی توانمندی دارد که باید به آن اعتماد شود تا کار کند. البته شرط آن کاهش تصدی گری دولت است و راه را برای سرمایه گذاری باز کرده و نگاههای تنگ نظرانه را کنار بگذارد.

یادگار امام با آرزوی دوره ای خوب در مدیریت استاندار قم، گفت: هر چقدر برای مردم این شهر کشیده شود، باز هم ظرفیت دارد؛ زیرا قم توانمندی هایی دارد که اگر در مسیر صحیح قرار گیرد، شهر به سرعت پیشرفت می کند. آقای صالحی منش از قدیم با این مجموعه های اداری و حوزوی و مدیریت نظام آشناست و بحمدلله مورد اعتماد و شناخت رهبری معظم انقلاب هستند و دولت نگاه خوبی به ایشان دارد؛ لذا انتظار همه این است که کار بزرگی را در دوره ایشان شاهد باشیم.

پیش از سخنان یادگار امام، استاندار قم در سخنانی، با اشاره به روز 12 بهمن سالروز ورود امام به میهن، اصل انقلاب و تأسیس نظام جمهوری اسلامی را دو کار اصلی امام دانست که باعث ماندگاری ایشان در تاریخ شده است و تأکید کرد که تشکیل نهادهای انقلاب چون سپاه پاسداران، تقویت ارتش و ایجاد نهادهایی برای کمک به مستضعفان از جمله نتایج این اقدام بزرگ است.

حجت الاسلام محمدصادق صالحی منش با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری گفت: ملت ایران با پیروی از رهبری و درک شرایط و مصالح کشور به کاندیدایی از قشر روحانیت و جامعه روحانیت دکتر حسن روحانی رأی دادند که نماد اعتدال و میانه روی است. ملت ایران با این رأی، مشکلات داخلی و خارجی را حل کردند و اگر تا چند ماه قبل از انتخابات یأس و ناامیدی بر جامعه سایه افکنده بود، مشکلات اقتصادی وجود داشت و فضای سیاسی تبدیل به فضای امنیتی شده بود و در دانشگاهها و حوزه های علمیه شرایط نامناسبی شکل گرفته بود، بعد از انتخابات بدون هیچ کار یا تلاش فوق العاده ای مسائل حل شد و مردم با رأی خود و لبیک به رهبری مسائل داخلی و خارجی را حل کردند.

وی یادآور شد: تمام قدرتهای خارجی به ما چشم دوخته بودند و فکر می کردند که مردم ما دچار دو گانگی و ضعف هستند؛ اما آنها دیدند که ملت ما با شعار اسلام و ایران به فردی رأی دادیم و او اکنون پای میز مذاکره نشسته است و این رهبری امام، اتحاد ملت ایران و رهبری ملت بود که ما را به چنین روزی رساند.

استاندار قم با اشاره به بازدید خود از منزل امام در جماران گفت: امام از آن خانه محقر و بسیار ساده صدای خود را به کاخ کرملین و کاخ سفید فرستاد و ضربه مهلکی به مستکبرین وارد کرد.

وی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: همانگونه که پس از 1400 سال نام پیامبر گرامی اسلام(ص) باقی مانده است، امام نیز الی یوم القیامه نورافشانی خواهد کرد و نسل اندر نسل خود را مدیون ایشان خواهند دانست.

صالحی منش در پایان از یادگار امام به عنوان عالم فرزانه و دانشمند متبحر در رشته های مختلف فقه، فلسفه، عرفان، حکمت، تفسیر و... دانست که در دین مداری و آزادیخواهی حرکت می‌کند./
برچسب ها: قم ، مرکز ، مبارزه ، انقلاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.