به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه خبری گیاهان دارویی، چای کوهی آرامش بخش اعصاب است. گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است، در میان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قرار دارد. از این رو در زبان آذری به آن توکلیجه یا پشمالو گفته می شود.
مهمترین ماده شیمیایی چای کوهی هاپیرین Hyperin و ماده قرمز رنگی بنام هایپریسین Hypericin است. چای کوهی دارای تانن و اسید نیکوتینیک نیز هست.
چای کوهی یک تقویت کنندۀ قوی برای اعصاب است . این گیاه ، مفرح ، نشاط انگیز و شادی آور بوده و دارای خاصیت ضد درد به ویژه دردهای مفصلی ، رماتیسمی ، سر درد ، سرگیجه و دردهای عصبی است.
مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می سازد وبه علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این ها چای کوهی اشتها آور و مدر ملایم است. هم چنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.
این گیاه در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توأم با تحریکات عصبی، نقش موثر و آرامش بخشی دارد. با تحقیقات جدیدی که دانشمندان روی این گیاه معجزه آسا انجام دادهاند، دریافتهاند که چای کوهی میتواند ویروسها را از بین برده و حتی برای از بین بردن ویروس بیماری AIDS نیز کاربرد دارد .مدتی است دانشمندان درباره اثر این گیاه در درمان سرطان خون تحقیقات گستردهای انجام داده و به نتایج درخشانی نیز دست یافتهاند.
استفاده از این گیاه دارویی برای کسانی که قرص ضد بارداری، داروهای ضد آسم و ضد سرماخوردگی و حساسیت مصرف میکنند توصیه نمیشود.