دویچه وله اعلام کرد در پی سفر نخست وزیر ترکیه به تهران، تحلیلگران از آغاز فصلی نوین در مناسبات میان دو کشور خبر دادند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتی دویچه وله، روزنامه انگلیسی‌زبان تودی زمان ترکیه نوشت: نخست وزیر ترکیه یک توافقنامه همکاری استراتژیک با ایران امضاء خواهد کرد. روی کار آمدن حسن روحانی در ایران فرصتی مناسب برای بهبود روابط دو کشورهمسایه فراهم کرده است و با کاهش تحریم‌ها علیه ایران، ترکیه روابط تجاری خود با ایران را گسترش خواهد داد.

داود اوغلو در آستانه سفر اردوغان به تهران در مصاحبه با "تی آر تی" شبکه رادیو و تلویزیون دولتی این کشور، گفت انتظار دارد ایران در زمینه سوریه نیز موضعی حساس‌تر داشته باشد.

"منشه امیر" تحلیلگر سیاسی از اسراییل در گفتگو با دویچه وله خاطرنشان کرد نزدیکی ایران و ترکیه سبب نارضایتی اسراییل شده است. ایران و ترکیه در منطقه منافع استراتژیکی دارند و یک سلسله همکاری‌های امنیتی گسترده نیز بین دو کشور ایجاد شده است.

"منشه امیر" می‌افزاید: اسرائیل از هنگام به روی کارآمدن دولت اردوغان با نوعی سردی و بی‌اعتنایی دولت ترکیه نسبت به روابط سنتی دو کشور روبرو شده است. حادثه کشتی ماوی مرمره هم این مسئله را تشدید کرد. اما در ماه‌های اخیر تماس‌ها بین دو کشور ادامه داشت. سرخوردگی دولت اردوغان در امور سیاست خارجی و تا حدودی وخیم شدن اوضاع اقتصادی ترکیه هم به نزدیکی اسرائیل و ترکیه کمک می‌کرد. اما با رفتن اردوغان به تهران و امضای قرارداد‌های استراتژیک با ایران، اسرائیل ناخشنود خواهد بود.

"عارف کسگین" کارشناس مقیم ترکیه در گفتگو با دویچه وله افزود ترکیه قصد دارد مناسبات خود با ایران را در چارچوب نهادینه شده براساس اعتماد متقابل ادامه دهد.

این کارشناس مقیم آنکارا در تحلیل سیاست و دیدگاه دولت ترکیه می‌گوید: ترکیه بر این باور است که اگر مشکل هسته‌ای ایران با غرب حل شود، فصل جدیدی در مناسبات ایران و ترکیه ایجاد خواهد شد.

"محمد صالح خاتم" روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل ترکیه در گفتگو با دویچه وله گفت در تحلیل سفر اردوغان به ایران در درجه اول به موضوع رشد تبادلات تجاری اشاره می‌کند.. با توجه به پتانسیل‌های دو کشور، ارتقای تبادلات تجاری تا سطحی که پیش‌بینی می‌شود در درازمدت امکان‌پذیراست. 

این کارشناس در ادامه گفت شرکت‌های ترک به خصوص در زمینه عمران و ساختمان و انبوه‌سازی دارای چنان تجربه‌ای هستند که می‌توانند به طور کامل بازار ایران را پوشش دهند. ترک‌ها فقط در سال میلادی گذشته بیش از ده میلیارد دلار پروژه عمرانی را در کشور شش میلیونی ترکمنستان بر عهده گرفته بودند. 

در پایان محمد صالح خاتم  و  عارف کسگین در گفتگو با دویچه وله تاکید کردند که ترکیه و ایران اراده جدی برای بهبود مناسبات خود دارند. آنها گفتند ترکیه به انرژی ایران نیاز دارد و ایران نیز در حال حاضر برای دور زدن تحریم‌ها به ترکیه احتیاج دارد. در نتیجه موضوع سوریه که موجب تنش میان آنها شده بود اکنون در درجه دوم اهمیت قرار گرفته است.

عارف کسگین گفت روحانی در داووس خواستار تعمیق روابط با ترکیه شد و سفر اردغان اکنون فصل نوینی در مناسبات دو کشورهمسایه می‌گشاید.

این کارشناس پیش‌بینی می‌کند به دلیل دیدگاه‌های نزدیک اردوغان و روحانی نسبت به بسیاری از مسائل سیاسی و منطقه‌ای، این احتمال هست که دوستی عمیقی میان دو رهبر پدید آید.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار