"سوء تغذیه "در بیمارانی که بیماری قلبی مادر زادی دارند، در دراز مدت باعث اختلال رشد و تکامل شده و در بعضی بیماران ممکن است باعث کاهش ضریب هوشی شود.

دکتر فریدون آشنایی، فوق تخصص بیماری‌های قلب اطفال در گفتگو با خبرنگار  بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به طور کلی علل سوء تغذیه در بیماران مادر زاد قلب به سه گروه: دریافت ناکافی مواد غذایی، جذب ناکافی مواد غذایی وافزایش نیاز به کالری تقسیم می‌شود.

وی افزود: تعداد کثیری از بیماران مبتلا به بیماری مادر زادی قلبی، تنفس تند دارند که این مسئله باعث خستگی زودرس آنها شده و هنگام تغذیه با شیر مادر، معمولا تغذیه کاملی انجام نمی‌دهند همچنین در این بیماران ممکن است عدم هماهنگی بین مکیدن، بلعیدن و تنفس وجود داشته باشد.

دکتر آشنایی تصریح کرد: بعضی از بیماران به دلیل استفاده از داروهایی برای درمان بیماری‌های مادر زادی قلبی با ایجاد تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی و اسهال باعث اختلال تغذیه‌ای می‌شوند.

وی افزود: بیماران مادرزادی قلب به دلیل ورم دیواره روده و همچنین کاهش خون رسانی روده، دچار کاهش جذب مواد غذایی از دستگاه گوارشی می‌باشند.

دکتر آشنایی همچنین تصریح کرد: به طور کلی این بیماران نیاز به کالری بیشتری نسبت به هم سن و سالان خود دارند به طوری که شیرخواران مبتلا به این بیماری، 20 تا 40 درصد کالری بیش‌تر از همسالان خود نیاز دارند زیرا تعداد تنفس و ضربان قلب و همچنین استرس متابولیکی ناشی از نارسایی قلب باعث افزایش سوخت و ساز و در نتیجه افزایش نیاز به کالری بیش‌تر می‌گردد.

وی افزود: در کوتاه مدت، سوء تغذیه باعث کاهش توانایی کودک در مقابل عفونت‌ها شده و در دراز مدت باعث اختلال رشد و تکامل و در بعضی بیماران، کاهش ضریب هوشی می‌گردد.

انتهای پیام/

برچسب ها: بیماران ، قلبی ، اختلال ، رشد ، هوش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار