به گزارش
باشگاه خبرنگاران، کشور چین در منطقه شرق آسیا قرار گرفته و مساحت آن ۹٬۵۹۶٬۹۶۰ کیلومتر مربع است که 9٬362٬410 کیلومتر مربع آن خشکی و 270٬550 کیلومتر مربع آن از آب تشکیل شده است.
این کشور سومین کشور پهناور دنیا پس از روسیه و کانادا است ، سرزمین چین از مرکز رود "خه لونگ جیانگ" در شمال دهکده مو هه (53
درجه و 360 درجه عرض جغرافیائی شمالی)در شمال چین آغاز و به جزیره ذنگ مو آن شا (۴ درجه عرض جغرافیائی شمالی)در جنوب جزایر نان شا در جنوب چین امتداد مییابد .
از شمال تا جنوب چین 49 درجه عرض جفرافیائی و5500 کیلومتر فاصله دارد، انتهای شرقی سرزمین چین مرکز اتصال رودهای خه لونگ جیانگ و وو سو لی (135 درجه و 60 درجه طول و عرض جغرافیائی شرقی) و انتهای غربی چین در فلات پامیر(73 درجه و 460 درجه طول جغرافیائی شرقی) است، از شرق تا غرب 60 درجه طولی جغرافیائی و 5000 کیلومتر فاصله دارد.
طول مرزهای خشکی چین به حدود 22 هزار و 800 کیلومتر میرسد.
آب و هوای این کشور بسیار متنوع میباشد از مناطق گرمسیر و بارانی در جنوب تا بسیار سردسیر شمال را شامل میشود ، طوفانهای موسمی (در حدود ۵ مورد در سال) در امتداد سواحل جنوبی و شرقی، سیلهای مخرب، سونامی، زلزله، رانش زمین و خشکسالی از بلایای طبیعی منطقه چین هستند .
فصلهاي بهار و پاييز مناسبترين زمانهاي سفر به چین هستند در حالي كه مناطق شمالي چين در اكثر فصلها داراي سرما و يخبندان شديد هستند
کشور چین در اواسط تابستان بيشترين توريست را به خود جذب ميكند، در شهرهاي مركزي تابستان گرم و شرجي از اواخر بهار تا اوايل شهريور ادامه دارد و اين در حالي است كه در اين زمان در مناطق سردسير و شمالي چين بارشهاي موسمي بسيار زياد است.
فصل توفاني در سواحل شمال شرق چين از اوايل مرداد تا اواخر شهريور است.
حیات وحش چین بسیار متنوع است ، معروفترین حیوان این کشور پاندا است که به نماد این کشور هم تبدیل شده ، متاسفانه در سالهای اخیر به علت توسعه ناپایدار صنعتی حیات وحش چین به خطر افتاده است .
این کشور با کشورهای متعددی نیز هم جوار است و با کشورهای کره شمالی، مغولستان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، هند، نپال، برمه، بوتان، لائوس، ویتنام دارای مرز مشترک خاکی و با کره جنوبی، ژاپن، فیلیپین، برونئی، مالزی و اندونزی دارای مرز آبی است.
طول مرز با کشورها
افغانستان ۷۶ km، بوتان ۴۷۰km، برمه ۲۱۸۵ km، هند ۳۳۸۰ km، قزاقستان ۱، ۵۳۳ km، کره شمالی ۱، ۴۱۶ km، قرقیزستان ۸۵۸ km، لائوس ۴۲۳Km، مغولستان ۴ ، ۶۷۷ km، نپال ۱ ، ۲۳۶ km، پاکستان ۵۲۳ km، روسیه (شمال شرقی) km ۳، ۶۰۵، روسیه (شمال غربی) ۴۰ km، تاجیکستان ۴۱۴ km، ویتنام ۱، ۲۸۱ km . مرز با نواحی :هنگ کنگ ۳۰ km، ماکائو ۰٫۳۴ km.
دریاچه پویانگ
بزرگترین دریاچهٔ آب شیرین در چین است، که در شمال استان جیانگشی واقع در جنوب شرقی چین و در فرورفتگیای در جنوب رود یانگ تسه قرار دارد.
این دریاچه توسط رودهای گوناگونی که در جیانگشی جریان دارند تغذیه میشود که رود گان با حوضهٔ آبریزی که تقریباً تمامی این استان را در بر میگیرد مهمترین آنهاست.
همچنین دریاچهٔ پویانگ از طریق کانالی به رود یانگ تسه متصل بوده و نقش سرریزگاهی طبیعی را برای این رودخانه ایفا میکند.
مشخصات دریاچه
اندازهگیری دریاچهٔ پویانگ کار دشواری است زیرا این دریاچه خود از سیستمی از دریاچهها و ماندابهای گوناگون تشکیل شده که با توجه به شرایط فصلی دستخوش تغییر میشوند.
با این حال طول دریاچه از شمال تا جنوب آن ۱۵۰ تا ۱۷۰ کیلومتر و عرض آن از شرق تا غرب ۱۷ تا ۳۱ کیلومتر است و مساحتی پیرامون ۳٬۵۸۳ تا ۳٬۵۸۵ کیلومتر مربع را در بر میگیرد هر چند که وجود اختلاف بین سطح لبریزشدن آب و سطح پایین آب کار اندازهگیری دقیق مساحت دریاچه را غیر ممکن ساخته است.
علاوه بر این مساحت دریاچه را در فصول بارانی پیرامون ۴٬۴۰۰ کیلومتر مربع و در فصول خشک پیرامون ۱۰۰۰ کیلومتر مربع اندازهگرفتهاند.
همچنین پویانگ از نظر ژرفا دریاچهای کمعمق بهشمار میرود، حداکثر ژرفا در این دریاچه ۲۵٬۱ متر و میانگین آن ۸٬۴ متر است، این دریاچه پ در عین حال ۱۲ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
تمام منطقهٔ دریاچهٔ پویانگ در زمستان به یک مانداب بزرگ تبدیل میشود که توسط آبراههایی قسمتبندی شده و تپههایی نیز در آن دیده میشود، اما در فصل تابستان این منطقه پر از آب شده و تپهها به جزیرههایی تبدیل میشوند.
در عین حال حوضهٔ این دریاچه یکی از غنیترین مناطق برای کشت برنج در چین را پدید آورده است، این دریاچه در عین حال توسط باریکهای از خشکی بهنام یینگزیکو به دو بخش تقسیم شده که بخش شمالی آن را گاه دریاچهٔ لوشینگ و بخش جنوبی آن را که وسیعتر است گاه دریاچه زوتینگ یا گوانتینگ مینامند.
عوامل تهدیدکننده
دریاچهٔ پویانگ در سدههای اخیر از گل و لای پوشیده شده است و نانچانگ، مرکز جیانگشی که زمانی بر کرانههای دریاچه واقع بود امروزه در حدود ۲۴ کیلومتر از آن فاصله دارد.
آلودگی، سیل، فرسایش و تخریب از دیگر مشکلات این دریاچه بهشمار میروند، همچنین پویانگ در سال ۲۰۱۱ بزرگترین خشکسالی خود را که در ۶۰ سال اخیر بیسابقه بوده تجربه کرده که این موضوع خود سبب بروز مشکلاتی از قبیل ترکخوردن زمین، خشکشدن برخی رودها و دریاچهها، مرگ و میر ماهیان و کاهش شدید تولید برنج در محدودهٔ حوضهٔ دریاچهٔ پویانگ شده است.
بنا بر گزارش ایستگاه آبشناسی شینگتزی، مساحت دریاچه به یک دهم اندازهٔ آن در سال ۲۰۱۰ کاهش یافته ، با این حال بارش فراوان باران در سوم ژوئن ۲۰۱۱ به وقوع سیلی انجامید که چندین دهکده را در طی یک روز نابود کرد و جان مردم بسیاری را گرفت.
انتهای پیام/
منبع: