میترا زراتی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه پیری یا مرگ سلولی یک پدیده فیزیولوژیک است، گفت: سلولهای بدن ما با توجه به نوع فیزیولوژیک آنها هرچند ماه یکبار از بین میروند و سلولهای جدید جایگزین آنها میشوند.
وی با اشاره به اینکه سلولهای مغزی تنها سلولهایی هستند که پیر نمیشوند و تا پایان عمر همراه با فرد خواهند ماند، تصریح کرد: یکی از مسائل مهمی که باعث افزایش کیفیت سلولهای تولیدی جدید خواهد شد و اینکه سلولهای مغزی همان کیفیت اولیه را داشته باشند، دریافت مداوم آنتیاکسیدانها در رژیم غذایی است یعنی ویتامینها و موادمغذی که خودشان را در بدن فدا میکنند تا مواد سمی سلولها را از بین نبرد.
دکتر زراتی پاسخ به این سوال که آنتیاکسیدانها در چه مواد غذایی یافت میشوند، گفت: ویتامینها منبع بخشی از آنتیاکسیدانها هستند که مهمترین آنها ویتامین E است و در انواع جوانه، آجیل و روغنهای مایع گیاهی و زیتون وجود دارد. همچنین این آنتیاکسیدانها در ویتامینC از جمله مرکبات، فلفل دلمهای وانواع توت و کیوی وجود دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه اظهار داشت: سبزیجات و میوههایی که قرمز هستند مثل: انار، انگور، گوجهفرنگی، هندوانه، گیلاس حاوی موادی به نام کیلوپن هستند که یک آنتیاکسیدان بسیار قوی محسوب میشود که میتواند باعث کاهش روند پیری سلولها و پوست شود.
وی با بیان اینکه گروه املاح که شامل مواد حاوی سلنیوم میباشد دارای مقادیر زیادی از آنتیاکسیدان است، افزود: انواع ماهی، آجیل و آبزیان توصیه میشود روزانه استفاده شود تا سلولها کیفیت اولیه خود را حفظ کنند.
دکتر زراتی در پایان توصیه کرد: مصرف روزانه پروتئینهایی از جمله سفیده تخممرغ، حبوبات، انواع لبنیات و گوشتهای سفید هم به طور روزانه استفاده شود.
انتهای پیام/