وی افزود: ما تا شبکهی "نسیم" توانستیم با تلاش و زحمات زیاد این شبکهها را در استانها هم پوشش دهیم، از این به بعد دیگر نیاز به فرستندهی جدید است؛ یعنی دو شبکه، PS1, PS2 که 16 شبکه را در استانها پوشش میداد با تلاش فنی که در صدا و سیما انجام گرفته و یک طرح تحقیقاتی به نتیجه رسید. این هشت تا با فشرده سازی به ده تا افزایش پیدا کرد و دیگر این آخرین ظرفیت پهنای باند دستگاههای فرستنده و گیرنده ما است، بنابراین ما در استانها در شرایط فعلی بیشتر از 20 شبکه نمیتوانیم در اختیار قرار دهیم.
"ضرغامی" ادامه داد: الان هم شبکه "نسیم" را که به استانها دادیم به عنوان یک شبکه مستقل نیست بلکه شبکه استانی، دو یا سه بار بسته "نسیم" را پخش میکنند؛ از این به بعد شبکههای جدید حتما در استانها فرستنده مستقل میخواهد و ما سعی میکنیم برخی از این شبکهها را در تهران راه اندازی کنیم.
رییس رسانه ملی با اظهار امیدواری گفت: انشاءالله دولت، مجلس و مسئولانی که باید اولویتبندی کنند در بودجه کشور با
توجه به اهمیت بسیار بالایی که امروز رسانه دارد و مردم اولین حقشان است که
بتوانند صدا و تصویر خودشان را ببینند و دیگران جایگزین خودشان نشوند، بالاخره وظیفه ما این است که صدا و تصویر را به همه مردم به خصوص نقاط مرزی و دور کشور
برسانیم.
وی افزود: فکر میکنم انشاءالله با توجهی که به این مسئله هست در کشور نگاه مثبتی به آن انجام بگیرد. اولویت هم به همکاریهایی که باید با ما صورت بگیرد، بستگی دارد. ما الان با برخی از دستگاهها وارد گفتگو و مذاکره شدیم و وزارت آموزش و پرورش در واقع درخواست آنهاست، با سازمان جهانگردی و با برخی از دستگاهها و نهادهای دیگری که میتوانند در تولید محتوا و پذیرش بخشی از اعتباراتی که لازم برای راه اندازی یا تجهیزات یا هماهنگیها کمک کنند، البته کمک آنها میتواند محدود باشد بار اصلی به عهده خود صدا و سیما است؛ ما با توجه به نوع همکاری آنها انشاءالله بعد میتوانیم اولویتبندی شبکهها را اعلام کنیم.
رئیس رسانه ملی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ممنوعالکار نبودن
هنرمندان و فضای بازتری برای کارکردن آنها در رسانه ملی گفت: صدا و سیما با یک
گسترهی بسیار وسیعی از هنرمندان کار میکند، دهها هزار هنرمند، مجری، عوامل
برنامهساز در سطح تهران و مراکز استانها و شبکههای برون مرزی با ما همکاری
دارند اما ممکن است یک هنرمندی، یک همکاری خاصی دو یا یک مقطع پرکار باشد و ممکن
است کم کار باشد و ممکن بوده به یک دلایلی لازم باشد در مقطعی یک نوع همکاری با
صدا و سیما داشته باشد در یک زمینه خاصی، و در یک مقطع دیگری نوع همکاریاش را
تغییر دهد.
وی افزود: میدانید که برای کارهای تصویری واقعا 30 تا صنف با هم کار میکنند تا
یک کاری، تصویری شود. در سازمان صدا و سیما هم شغلهای ما دهها شغل است، یکی ممکن
است در تهیهکنندگی موفق باشد، یکی در مجریگری موفق باشد و یکی در شرایطی ممکن است برای
خودش مشکلاتی داشته باشد و بخواهد یک مدت دیرتری باز کار خود را ادامه دهد و
برنامههای خود را پیش ببرد. اینها با توجه به نیازهایی که سازمان صدا و سیما
احساس میکند از همه اینها استفاده میکند، بنابراین با توجه به اولویتبندی، ممکن
است در واقع نوع استفادهها متفاوت باشد. ما ممنوعالتصویر همان طور که "علی
دارابی" معاون سیما گفتند نداریم البته ممنوعالکار هم کلمهی غلطی است چون
کلمه عربی به فارسی اضافه نمیشود، شاید ممنوعالتصویر بهتر از ممنوعالکار باشد؛ ممنوعالکار کلاً غلط است.
"ضرغامی" در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر سیاستهای سازمان صدا و سیما درخصوص زیاد شدن شبکههای ماهوارهای اظهار داشت: سیاستهایی که در واقع نظام رسانهای سلطه در طول سالهای گذشته داشته تولید هزاران شبکه ماهوارهای است و امروزه روشن شده که فکر و تمرکز آنها برای مقابله با انقلاب اسلامی ملت ایران است، بدون تردید همین است. به دلیل اینکه زبان فارسی که به هر حال با توجه به تعداد ایرانیان که در 3 یا 4 کشور هستند نسبت به کل جمعیت کره زمین خیلی محدودتر از آن است که حدود 150 شبکه به زبان فارسی بخواهد بیاید و راه اندازی شود. این نشان میدهد که اهمیت انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی بالا است و آنها سعی میکنند با راه اندازی شبکههای فارسی زبان با مزیتهای مختلفی که آنها فکر میکنند برای ملت ایران اهمیت دارد، که بعد از یک مدت میبینند که ممکن است از سر کنجکاوی بعضی از این شبکهها مورد توجه بخش محدودی از کشور قرار بگیرد، اما آن برنامه خاص، که یک فیلم و یک سریال میتواند باشد وقتی تمام میشود به طور کلی آن شبکه با خاطرهها پیوند میخورد و این را شما مرتبا در فضای ماهوارهای کشور میبینید.
رئیس رسانه ملی خاطرنشان کرد: ارتباط رسانه ملی و شبکههای جمهوری اسلامی با مردم فوقالعاده محکم است و علتش این است که این شبکهها مال مردم بوده و خودشان را میخواهند در این شبکهها ببینند. در هر صورت این شبکهها مملو از حضور خود مردم و نیازهایی است که مردم دارند و این شبکهها آنها را مرتفع میکنند؛ بنابراین آن شبکههای ماهوارهای نوعا خطری برای جمهوری اسلامی نیستند، البته باید مسئولان و متولیان امر اعتبارات لازم را به موقع فراهم کنند تا این همه ظرفیت و قابلیتهای تولید به خصوص در حوزه کارهای نمایشی که وجود دارد، بتواند به مرحله فعلیت برسد و در اختیار مردم قرار گیرد.