به گزارش حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران؛ "سوفیا لیوبیچیچ" در این نمایشگاه که از سوی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و با همکاری انجمن دوستی ایران و صربستان در میان جمعی از دوستداران صربستاني به فرهنگ ایرانی در گالری ایکار در بلگراد برگزار شد.
سوفيا ليوبيچيچ؛ پژوهشگر صرب در افتتاحيه اين نمايشگاه گفت: ما امروزه آثار این تمدن غنی برخاسته از آسیا را در اقصی نقاط جهان می بینیم و شاهد آثار سرامیک و شیشه و دست یافته های باستانی و دیگر آثار برجسته ایران در بیشتر نقاط جهان هستیم که در موزه های بزرگ اروپایی و غیر اروپایی نگهداری می شوند.
این پژوهشگر صرب افزود: مهم تر از همه اینکه هنر ایرانی با ظهور اسلام و پس از آن در سده 15میلادی به اوج خود رسید که آثار مینیاتوری و سفالگری از آن جمله هستند.
تاتیانا سورلیچ؛ رییس گالری ایکار بلگراد نیز در این مراسم که عکس هایی از حضور بانوان محجبه کشورمان در عرصه های گوناگون علمی، صنعتی، اقتصادی، سیاسی، ورزشی و اجتماعی به نمایش گذاشته شده بود، از ایران به عنوان کشوری متمدن و با سابقه درخشان تاریخی یاد کرد و اين نمایشگاه علاوه بر معرفی شهرها، نمایانگر شرکت و حضور زنان در تمامی عرصه های زندگی در ایران نیز است، ما را با فرهنگ غنی و میراث فرهنگی این کشور بیشتر آشنا می کند.
محمود شالویی؛ رایزن فرهنگی کشورمان هم در این مراسم گفت: آنچه در این نمایشگاه در معرض نمایش گذاشته شده، تنها بخش کوچکی از عظمت و شکوه ایران اسلامی است که همه ابعاد آن در قاب تصویر نمی گنجد و زبان را هم یارای شرح و بیان آن نیست.
وی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی، معماری ایرانی را به اوج رسانید، یاد آور شد: خجستگی و برجستگی شهرهایی چون مشهد، اصفهان، شیراز، همدان، کرمان و کرمانشاه و یا سابقه پر راز و رمز شهرهای باستانی نظیر شوش چشم هر بیننده ای را خیره می کند و ناخواسته به عمق تاریخی کهن سوق می دهد و حیرت و حیرانی را بر او مستولی می سازد.
رایزن فرهنگ سفارت کشورمان سپس با اشاره به حضور پر رنگ بانوان در عرصه های مختلف کشور افزود: در ایران اسلامی زنان در کنار مردان تلاش و کوشش می کنند، در عرصه های مختلف حضوری گسترده دارند و نقش موثر آنان عیان و آشکار است.
سوتو دوبرییویچ یکی از مدیران فرهنگی مناطق شهرداری بلگراد که پیشتر سفری 21 روزه به ایران داشت به گوشه ای از خاطرات خود اشاره کرد و گفت: اشتراکات زیادی بین دو کشور وجود دارد که این دو ملت را به یکدیگر نزدیک می کند.
وی در ادامه سخنانش به بخشی از این مشترکات را کلماتی دانست که در صربستان روزانه از آن استفاده می شود و گفت: در ایران هیچ مسافری در طول مدت اقامت خود، احساس غربت نمی کند زیرا که مردم ایران زمین بسیار مهمان نواز و خون گرم هستند.
انتهای پیام/ اس