غلامحسین عماری در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: خوی یکی از شش دشت ممنوعه آذربایجان غربی است که سالیان متمادی با کمبود آب شرب مواجه بوده و امروز نیز این کمبود به مرز بحران رسیده است.
وی افزود: این در حالی است که افت شدید سطح آبهای زیرزمینی و کاهش نزولات آسمانی وضعیت آبهای زیرزمینی خوی را در شرایط نامطلوب قرار داده است و امروزه کمبود آب شرب در این شهرستان در شرایط نامطلوبی قرار گرفته است.
عماری تصریح کرد: کمبود مخازن تامین آب شرب خوی، کاهش حجم آب چاههای خوی و رسوبگذاری چاهها، ضرورت حفر چاههای جدید و خطر خالی شدن سفرههای آبهای زیرزمینی از معضلاتی است که نمیتوان به راحتی از کنار آنها گذشت.
وی خاطرنشان کرد: تداوم روش سنتی آبیاری مزارع نیز از جمله مواردی است که کمبود مشکل آب را تشدید میکند که پیگیری سیاستهای آبیاری نوین در این زمینه الزامی است.
فرماندار خوی اعلام کرد: روند کند عملیات اجرایی سد غازان چای و تاخیر در مطالعات فنی و توجیهی سد الند عاملی منفی در حل مشکل آب شرب شهرستان خوی است.
عماری اعلام کرد: عدم استفاده بهینه از منابع آب و هدر رفت آبهای سطحی شهرستان به ویژه رودخانههای قطور و الند نیز از مطالعات فنی برای رفع مشکل آب شرب شهرستان خوی است.
وی با اشاره به کمبود اعتبار در این زمینه، افزود: با تامین اعتبارات لازم برای پوشش بتونی کانالهای انتقال آب، بحران مسئله کاهش میدهد.
وی ادامه داد: برنامهریزی برای تامین آب شرب شهر خوی از سد غازان چای و پیشبینی ردیف اعتباری در بودجه سنواتی سال گذشته و امسال برای اجرای این پروژه از طرحهای دیگر برای رفع مشکل آب شهرستان خوی است.
عماری تاکید کرد: هم اکنون آب شرب شهرستان خوی با استفاده از 29 حلقه چاه تامین میشود./ش