به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از بی بی سی، "قاری سیفالله" به عنوان والی خودخوانده گروه طالبان در ولایت زابل در جنوب افغانستان کار میکند و فرمانده عملیاتی این نیروها را در این ولایت بر عهده دارد.
براساس تصمیم وزارت خارجه آمریکا، تمام دارایی و اموال مربوط به قاری سیفالله در آمریکا مسدود و سفر او به آمریکا، مناطق تحت تصرف و یا اماکن که تحت اداره نیروهای آمریکایی ممنوع شده است.
براساس خبرنامه وزارت خارجه آمریکا این اقدام در هماهنگی با نیروهای وزارت عدلیه و خزانهداری آمریکا صورت گرفته است.
وزارت خارجه آمریکا این فرمانده طالبان را به دلیل انجام فعالیتهای تروریستی و حمایت از این نیروها در فهرست افراد خطرناک جا دادهاست.
وزارت خارجه آمریکا افزوده است که قاری سیفالله در سازمان دادن فعالیتهای تروریستی علیه نیروهای دولتی افغانستان و نیروهای بینالمللی در ولایت زابل فعالیت دارد و به افراد تحت امر خود دستور داده است تا به حمله مسلحانه به نهادهای دولتی مبادرت کنند.
در ژانویه سال ۲۰۱۲ شش نفر از افراد تحت فرماندهی این فرد به نیروهای رومانیایی مستقر در افغانستان حمله کردند. در سپتامبر سال ۲۰۱۱ دو حمله کننده انتحاری تحت امر او برنامهریزی کرده بودند به یک تیم بازسازی ولایتی و یک مرکز بازی سنوکر در ولسوالی شاه جوی، ولایت زابل حمله کنند.
در نوامبر سال ۲۰۱۰ سیفالله به یک فرمانده تحت امر خود دستور داده بود که مقادیری اسلحه سبک را به مرکز ولایت زابل انتقال دهد با این هدف که از آنها در حمله به مراکز نظامی ملی و بینالمللی در شهر قلات مرکز این ولایت استفاده شود.
علاوه بر فهرست وزارت خارجه آمریکا، شمار افغانهایی که نامهای آنها در فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل دیده میشود به ۱۳۷ نفر میرسد.
این افراد در پی وقوع حادثه یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی و ورود نیروهای بینالمللی تحت فرمان آمریکا به افغانستان، بر اساس قعطنامه شماره ۱۲۶۷شورای امنیت سازمان ملل شامل فهرست تحریم های این شورا شدند.
بر اساس این قطعنامه، سفر این افراد به کشورهای خارجی با محدودیتهایی مواجه است و آنها از داراییهای خود در بانکهای خارجی نمیتوانند استفاده کنند. همچنین بیشتر این افراد تحت پیگرد قانونی قرار دارند.
حامد کرزای، رئیس جمهوری افغانستان قبلا خواستار خروج اسامی حدود ۲۰ نفر از این فهرست شده و گفته بود که یکی از راههای ترغیب طالبان به گفتگو و تامین امنیت در افغانستان، خارج کردن اسامی اعضای تحت پیگرد این گروه از فهرست سیاه سازمان ملل است.
انتهای پیام/