به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ کارشناس مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: كودكان زير 6 سال، نوجوانان بخصوص دختران و زنان در سنين باروري از گروهاي در معرض خطر کم خونی فقر آهن هستند.
مریم تشکر در خصوص علل ايجاد كم خوني فقر آهن در دوران مدرسه و بلوغ گفت: در دوران بلوغ به دليل جهش رشد، نياز دختران و پسران به آهن نيز بيشتر است و در صورت عدم مصرف آهن در رژيم غذايي روزانه، فرد به سرعت در معرض خطر كمبود آهن و كم خوني ناشي از آن قرار مي گيرد .
مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود: عادات و رفتارهاي غذايي خاص در دوران مدرسه اغلب موجب مي شود كه دانش آموزان به جاي مصرف غذاهاي خانگي از خوراكيهايي مانند انواع ساندويچ ها، پيتزا، تنقلات غذايي كم ارزش استفاده کنند.
تشکر اظهار داشت: عدم رعايت اصول بهداشتي، آب آشاميدني ناسالم، عدم شستشو و ضد عفوني سبزي هاي خام و در نتيجه ابتلا به آلودگي انگلي از جمله كرم قلابدار و ژيارديا موجب كم خوني فقر آهن مي شوند .
به گفته وی مصرف چاي قبل و بعد از غذا، كمبود ويتامين C و مصرف نان هايي كه در تهيه آنها از جوش شيرين استفاده مي شود و مصرف كم انواع گوشت به ويژه گوشت قرمز كه آهن قابل جذب بالايي دارد از دیگر علل ایجاد کم خونی است.
تشکر گفت: رنگ پريدگي دائم زبان و مخاط داخل پلك چشم و لبها، كم رنگ شدن خطوط كف دست، احساس ضعف، خستگي، سردرد، سياهي رفتن چشم، خواب رفتن دست ها و پاها از جمله علائم كم خوني فقر آهن است.
این کارشناس تغذیه كاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي، افزايش ميزان ابتلا به بيماري هاي عفوني و ايجاد سوء تغذيه و كم اشتهايي را از عوارض ناشي از كم خوني فقر آهن برشمرد.
وی گفت: طرح آهن ياري، آموزش تغذيه و ايجاد تنوع غذايي، كنترل بيماري هاي عفوني و انگلي و غني سازي مواد غذايي مانند (نان، كيك و بيسكويت) با آهن، از راههای پيشگيري و كنترل كم خوني فقر آهن است.
تشکر افزود: افزايش مصرف غذاهاي غني از آهن (انواع گوشت ها، حبوبات، سبزيجات و مغزها ) و استفاده از تركيبات آهن خوراكي مانند قرص آهن در درمان كم خوني فقر آهن موثر است.
این کارشناس تاکید کرد: مصرف قرص آهن ممكن است در برخي افراد اختلالات گوارشي مانند ناراحتي معده، تهوع، يبوست و اسهال ايجاد كند كه توصيه مي شود كه قرص آهن با معده خالي مصرف نشود.
انتهای پیام/