پژوهشگر طب اسلامی گفت: کم‌خونی یکی از مشکلات شایع عصر حاضر است که بیشتر در جامعه زنان شایع است. از نگاه طب سنتی زنان مستعد کم خونی هستند به دلیل اینکه غالبا دارای مزاج سرد هستند.




به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، علامه سید حسن ضیایی در سلسله جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ که در رواق دارالهدایه و با حضور زائران بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار داشت: کم خوني گاهي عارضي و گاهي ژنتيکي است. کم خونی عارضی سه حالت دارد. گاهي ناشي از فقر آهن و گاهي به دلیل فقر ويتامين ب 12 که اين کم خوني بدخيم است.
اين ويتامين در گوشت قرمز گوسفندي است که باید به صورت کبابي خورده شود چرا که خون‌ساز است. گاهي کم‌خوني به دلیل فقر اسيد فوليک است که مي‌تواند کاهو، لبو و قارچ پاغرغره بخورد که به آن قارچ کوهي هم گفته مي شود که سرشار از اسيد فوليک است.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: به طور خلاصه علائم و عوارض کم خونی عبارتند از: رنگ پریدگی پوست، زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم‌ها، ضعف و خستگی زودرس، سرگیجه، به خصوص به هنگام بلند شدن از زمین، بی حوصلگی، افسردگی و سایر اختلالات خلقی، سردرد، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها، حالت تهوع، کاهش (و گاهی افزایش ) خونریزی قاعدگی، کاهش حافظه، توان یادگیری و نهایتا افت تحصیلی، تیرگی دور چشم، بعضی یبوست های مقاوم به درمان، برخی جوش های مقاوم به درمان، ریزش مو که در کم خونی های شدید دیده می شود.

وی همچنین افزود: ذکر این علائم به این معنا نیست که هر کس کم خونی دارد تمام علایم فوق را نشان می دهد و همچنین به این معنا هم نیست که اگر فردی بعضی علایم فوق را داشت حتما کم خون است.

اين مدرس طب اسلامی در ادامه عنوان داشت: برای درمان کم خونی از نوع کمبود آهن که شایع ترین نوع آن می باشد باید روزی 14 عدد بادام درختی، شبی7 عدد انجیر، 7 عدد زیتون صبح ها، 3 عدد خرما، روزی 1 الی 3 لیوان شربت عسل یا شربت شیره انگور، هفته ای 2 الی 3 وعده شام فسنجان بادام درختی (نصف بادام و نصف گردو )، روزی یکبار از ترکیب (یک عدد سیب رنده شده، سه قاشق غذاخوری عرق بیدمشک، يك قاشق غذاخوری عسل)، هفته ای يك الی دو وعده سوپ گندم به همراه روغن زیتون، روزی یک پیاله ارده با شیره انگور مصرف کنند، همچنین مصرف میوه‌هایی مثل انگور، گلابی، سیب، خربزه، به و انار شیرین توصیه می‌شود. کاهش جدی سردی‌ها مخصوصا چای، عدس، گوشت گاو، لبنیات، گوجه و خیار، هندوانه، بادمجان، سوسیس و کالباس، نوشابه و ... نیز توصیه می‌شود.

علامه ضیایی در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: خانمهایی که قصد بارداری دارند اگر دستورات گفته شده را تا پایان بارداری انجام دهند، نیازی به استفاده از قرص آهن، اسیدفولیک و یا هر داروی دیگری در زمینه کم خونی ندارند. البته کسانی که کم خونی دارند ابتدا قبل از اقدام به بارداری با دستورات بالا کم خونی را کاملا درمان کنند و بعد در ایام بارداری با رعایت موارد بالا از هرگونه مشکل در این زمینه ایمن خواهند بود.

وی در پایان گفت: مطلب مهم دیگر اینکه کسانی که کم خونی ندارند و یا کم خونی خود را با روش بالا درمان کردند درایام بارداری لازم نیست که همه موارد را رعایت کنند./س

برچسب ها: پژوهش ، ابتلا ، کم خونی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.