![ترامپ: معامله با ایران و چین ممکن است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339192_610.jpg)
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز، در پی کاهش سفارش خرید به کارخانه ها و صنایع تولیدی منطقه شیکاگو آمریکا که عمده کارخانه های و صنایع تولید آمریکا در آن قرار دارد، شاخص تولیدات کارخانه ای وصنایع آن در ماه دسامبر برای دومین ماه پیاپی کاهش یافت.
بر اساس شاخص مدیران خرید (PMI) منطقه شیکاگو،یعنی میزان خریدی که مدیران هر شرکت تولیدی سفارش می دهند،در ماه دسامبر به 59 درصد در برابر 63 واحد رسید. کارشناسان پیش بینی کرده بودند رقم این شاخص در ماه دسامبر به 61 واحد برسد.
شاخص مدیران خرید برای سفارش های جدید نیز در منطقه یورو در ماه دسامبر به 60 و هفت دهم واحد رسید. حال آنکه رقم این شاخص در ماه نومبر 68 و هشت دهم واحد بود.
زیر شاخص اشتغالزایی نیز در این منطقه در ماه دسامبر به 51 و شش دهم واحد رسید که پایین ترین رقم آن از آوریل امسال تاکنون بوده است.
این شاخص به طور کلی آهنگ افزایش یا کاهش رونق اقتصادی در بخش صنایع و کارخانه ها را در هر کشور و منطقه اقتصادی بر اساس میزان خدمات، سفارش های جدید، تحویلات و تولید نشان می دهد.
در واقع، این شاخص همچنین برای پیش بینی فراز و نشیب های تولید ناخالص داخلی کشورها و مناطق اقتصادی در کوتاه مدت به کار برده می شود.
اگر رقم این شاخص، بالای50 واحد باشد به معنای آن است که در این بخش توسعه و رونق وجود دارد و اگر رقم آن پایین تر از50 واحد باشد به معنای افت رونق اقتصادی در بخش مربوطه است.
انتهای پیام/