از مجموع 845 هزار گردشگر خارجی که در سال 2012 از کیوتو دیدن کرده، 13 هزار نفر فقط از مالزی و اندونزی بودهاند و پیشبینی میشود که این رقم مرتباً افزایش یابد.
در پاسخ به این مسئله، کیوتو یک گروه پژوهشی تشکیل داده است تا این شهر را به یک مکان مسلمانپسند تبدیل کند. این گروه پژوهشی متشکل از مدیران هتلها، مسئولان گردهماییها، رستورانداران و دیگر کسانی است که مایل به جذب مسلمانان بیشتر هستند. این گروه ضمن مشورت با اتحادیه مسلمانان کیوتو در تلاش است تا کیوتو را به شهری جذاب برای مسلمانان تبدیل کنند.
البته هماکنون نیز برخی هتلهای کیوتو مانند هتل «گرانویا» و هتل «قرن» کیوتو با منوی حلال میزبان مسلمانان هستند و کافه «رز» کیوتو که در فاصله کمی از اتحادیه مسلمانان واقع است، نیز غذاهای حلال سرو میکند. همچنین یک وبسایت انگلیسی ـ ژاپنی زبان نیز لیست اماکنی را که در کیوتو خدمات اسلامی ارائه میدهند، در اختیار کاربران قرار میدهد.
اما یکی از اهدافی که این گروه پژوهشی به توصیه اتحادیه مسلمانان کیوتو به دنبال محقق کردن آن هستند، ایجاد راهنمایی با جزئیات دقیق در مورد رستورانهایی است که در طبقهبندی «مسلمانپسند»، «حلال» و «میزبان مسلمانان» قرار میگیرند.
علاوه بر افزایش تعداد رستورانهای حلال و اطلاعرسانی دقیق در مورد آنها، ایجاد اماکن عبادی برای مسلمانان و همچنین آشنایی اسلام و فرهنگ اسلامی و مسائل مورد علاقه مسلمانان به صاحبان کسبوکارهای مختلف به منظور عرضه محصولات مسلمانپسند از دیگر مواردی است که در دستور کار این گروه پژوهشی قرار دارد.