رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه در حوزه بودجه‌نویسی کشور از جمله حوزه بهداشت و درمان باید تغییراتی ایجاد شود، گفت: رسیدگی به روستاها و حاشیه شهرها و اقشار آسیب‌پذیر باید در اولویت نظام سلامت باشد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی،‌ کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در لایحه بودجه سال 93 که امروز در محل این مرکز برگزار شد، با بیان اینکه رئیس مجلس بارها به من درباره بررسی وضعیت بهداشت و درمان سفارش کرده ‌است، اظهار داشت: رئیس مجلس به من تأکید کرده ‌است که بررسی شود چه کارهایی برای بخش بهداشت و درمان و ارتقای سطح سلامت جامعه می‌توان انجام داد و در این زمینه نیز جلساتی با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شده است و با هماهنگی مجلس و دولت به دنبال راهکارهایی برای تأمین منابع مورد نیاز برای حوزه سلامت باشیم و شاید لازم باشد منابع جدیدی علاوه بر اعتبارات سالانه به این حوزه تزریق شود.
 
وی با بیان اینکه در کوتاه مدت نمی‌توانیم برای اشتغال، اقتصاد و معیشت مردم کاری انجام دهیم، افزود: باید تلاش کنیم تا با اندک کارهایی که می‌تواند گستره وسیعی را در برگیرد و رضایتمندی عمومی را ایجاد کند، اقداماتی را اجرایی کنیم که یکی از آنها توجه به بخش بهداشت و درمان است.
 
نماینده شاهرود خاطرنشان کرد: خدمت دوجانبه دولت و مجلس به مردم، می‌تواند سبب حل مشکلات آنها در حوزه بهداشت و درمان باشد که این امر مورد توجه رئیس مجلس نیز بوده است.
 
جلالی با بیان اینکه رسیدگی به روستاها و حاشیه شهرها و اقشار آسیب‌پذیر باید در اولویت نظام سلامت باشد، تصریح کرد: در حوزه سلامت، مجلس و دولت در چند فصل می‎‌توانند با یکدیگر همکاری کنند، که در این مسیر گام نخست توجیه نمایندگان در خصوص زبان و نگاه مشترک در اجرای احکام قانون برنامه در حوزه سلامت است و در قدم بعد نیز باید نمایندگان با چالش نظام سلامت آشنا شوند و در این زمینه اطلاعاتی به سرعت و با دقت درباره حوزه بهداشت و درمان در اختیار نمایندگان مجلس قرار گیرد تا مشکلات حوزه تقنینی بهداشت و درمان احصا شود و بر این اساس مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت بهداشت و درمان در قانون‌گذاری به یک جمع‌بندی برسند.
 
وی با بیان اینکه اصولا تغییر بودجه پس از انتقال لایحه به مجلس کار دشواری است، ادامه داد: از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه بودجه‌ریزی عملیاتی کارهای خوبی صورت گرفته است و در حوزه بودجه‌نویسی کشور از جمله حوزه بهداشت و درمان باید تغییراتی ایجاد شود.
 
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه حجم عمده‌ای از بودجه کشور صرف تصدی‌گری می‌شود، یادآور شد: پولی که به دستگاه‌ها داده می‌شود، بابت این است که خدمات ارائه دهند، اما با هزینه‌های فعلی این اعتبارات تنها بابت اداره کردن دستگاه‌ها هزینه می‌شود.‍
 
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر کاهش پرداختی هزینه‌های درمانی از جیب مردم گفت: میزان پرداختی هزینه‌ها از جیب مردم در دهه 60، حدود 52 درصد بود که این میزان اکنون به حدود 73 درصد رسیده است و باید برای کاهش این پرداختی‌ها چاره‌ای اندیشیده شود.
 
ایرج حریرچی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این جلسه با بیان اینکه هدف اصلی نظام سلامت، تأمین سلامت مردم است، گفت: در کنار این هدف غایی، کسب رضایت مردم با تأمین استانداردهای لازم و محافظت مالی آنها از مخاطرات هزینه‌های بهداشتی و درمانی جز اهداف نظام سلامت است.
 
وی برنامه‌های چهارم و پنجم در حوزه سلامت را جزو مترقی‌ترین برنامه‌ها دانست و اضافه کرد: اگر بسته‌ای که در این برنامه‌ها برای حوزه سلامت در نظر گرفته شده است، عملی شود، قدم مثبتی برداشته می‌شود، اما در طول برنامه چهارم و مدت زمانی که از برنامه پنجم گذشته است، نه تنها به سمت شاخص‌های مدنظر برنامه حرکت نکرده‌ایم، بلکه از آن فاصله هم گرفته‌ایم.
 
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مردم در کل کشور با بهداشت و درمان سر و کار دارند،‌ تأکید کرد:‌ طبق برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه، تولیت و سیاست‌گذاری در حوزه سلامت باید با دولت باشد و دولت در این زمینه باید تصدی‌گری خود را کاهش دهد، اما در طول این مدت به ویژه در طول 8 سال اخیر تصدی‌گری‌ها به طور غلط افزایش پیدا کرده است.
 
وی با بیان اینکه تمام کشورهای دنیا به غیر از آمریکا بازار سلامت دولتی دارند، ادامه داد: آمریکا با بالاترین سرانه درآمدی در بین هشت کشور صنعتی جهان، بدترین شاخص‌های بهداشتی و درمانی را دارد و بر این اساس در تمام کشورهای توسعه یافته به غیر از آمریکا تولیت و سیاست‌گذاری بهداشت و درمان با دولت‌ها و حاکمیت است که در برنامه‌های مختلف توسعه کشور و سند چشم‌انداز ایران هم این موضوع مطرح شده اما عملا در بازار سلامت الگوبرداری ناقصی از آمریکا از سال 1341 داریم و در این زمینه اشتباه می‌کنیم.
 
علی‌ اکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این جلسه با بیان اینکه تلاش ما اجرای برنامه پنجم توسعه است، بیان داشت: ادبیات برنامه چهارم و پنجم توسعه در حوزه بهداشت و درمان از مترقی‌ترین برنامه‌ها به حساب می‌آید و برنامه  وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بر اساس همین برنامه‌ها نوشته شد و انتظار نظام سلامت از نمایندگان مردم در مجلس، حمایت از برنامه خودشان است.
 
وی در تشریح نگاه دولت به حوزه سلامت افزود: نگاه دولت و مجلس در حوزه سلامت یکی است، نگاهی که در دولت قبلی وجود نداشت و نگاه دیگر دولت توجه به بهداشت فقرا، روستانشینان و آسیب‌دیدگان ناشی از هزینه‌های درمانی و به طور کلی نگاه عدالت طلبی است که این هم بیانگر جهت گیری همسوی دولت و مجلس است.
 
سیاری با بیان اینکه تحول در حوزه بهداشت و درمان نیازمند همکاری بیشتر دولت و مجلس است، تصریح کرد: حمایت‌های مجلس در حوزه بهداشت باید بیشتر شود.
 
طاهر موهبتی معاون پارلمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه مشکلات بسیاری در حوزه بهداشت و درمان وجود دارد، گفت: حوزه بهداشت و درمان با کمبود منابع روبه‌رو است و مجلس باید به رفع این مشکلات کمک کند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار