با وجودي که اين روزها مصرف قرص‌هاي مسکن براي کاهش دردهاي مزمن افزايش چشمگيري پيدا کرده اما اين داروها گاهي اعتياد‌آور هستند و معمولا نيز مصرف زياد آنها عوارض جانبي به دنبال دارد.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، برخي از قرص‌هاي مسکن نمي‌توانند عامل دقيق بروز درد را حذف کنند. همچنين مهم نيست پزشکان چقدر داروي مناسبي را براي کاهش درد تجويز کنند چون به هر حال افرادي که از دردهاي مزمن رنج مي‌برند به طور کامل تسکين نمي‌يابند براي کاهش درد جايگزين‌هاي مناسب و طبيعي براي مسکن‌هاي شيميايي وجود دارند که مي‌توان آنها را در آشپزخانه هر خانه‌اي پيدا کرد.

 برخي انواع مواد خوراکي از طريق مبارزه با التهاب، مسدود ساختن سيگنال‌هاي درد و حتي درمان بيماري‌هاي نهفته قادرند درد را از بين ببرند که برخي از انواع موثر آنها عبارتند از:

1- گيلاس:
ترکيب‌هاي موجود در گيلاس با نام «آنتوسيانين» در واقع آنتي‌اکسيدان‌هاي قوي هستند که به دو طريق شدت درد را کاهش مي‌دهند. اين ترکيب‌ها با متوقف کردن پيشرفت التهاب و نيز با از بين بردن آنزيم‌هاي درد مانند مسکن‌هاي آسپرين و ناپروکسن عمل مي‌کند و در تسکين درد نقش دارند. نتايج يک مطالعه نشان مي‌دهد افرادي که هنگام مصرف صبحانه يک کاسه گيلاس بخورند، التهاب در بدن آنان 25 درصد کاهش مي‌يابد.

2- زنجبيل:
اين گياه ريشه‌اي و تند تسکين‌دهنده سنتي درد دل، رفع دريازدگي و حالت تهوع است. اين گياه که ويژگي آسپرين و ضدالتهابي دارد مي‌تواند در تسکين دردهاي ماهيچه‌اي، آرتريت و ميگرن موثر باشد.

3- فلفل قرمز:
اين ادويه حاوي ترکيبي به نام «کاپسايسين» است که با تحريک کردن پايانه‌هاي اعصاب و کاهش ماده شيميايي انتقال‌دهنده سيگنال‌هاي درد، نوعي مسکن موثر به حساب مي‌آيد.

4- گوشت ماهي:
مصرف ماهي‌هايي که حاوي مقدار پاييني جيوه هستند و در عين حال حجم بالايي اسيد چرب امگا-3 دارند در تسکين درد موثر است. امگا-3 در بهبود جريان خون و کاهش التهاب رگ‌هاي خوني و عصبي تاثير دارد اما براي افزايش تاثير آن لازم است از مکمل‌ها نيز استفاده شود.

5- زردچوبه: از اين ادويه‌ سال‌هاست که براي کاهش درد و بهبود فرآيند گوارش غذا استفاده مي‌شود اما طبق بررسي کارشناسان، زردچوبه خاصيت ضدالتهابي دارد، بدن را از تخريب بافتي و التهاب مفصل محافظت کرده و از عملکرد سلول‌هاي عصبي حمايت مي‌کند.

6- ماست:
حدود 20 درصد مردم آمريکا به سندرم روده تحريک‌پذير مبتلا بوده و در نتيجه دل درد نيز در آنان شايع است. به گفته پزشکان در ماست چندين باکتري وجود دارد که در کاهش درد و التهاب موثر هستند.

7- قهوه:
کافئين موجود در قهوه با تنگ کردن عروق خوني گشاد شده که بر اثر سردرد ملتهب مي‌شوند از شدت درد مي‌کاهد.

8- نعناع: اين گياه از جمله مواد خوراکي است که از گرفتگي ماهيچه‌اي پيشگيري کرده و به همين دليل عرق نعناع در تسکين دل‌درد ناشي از سندرم روده تحريک‌پذير استفاده مي‌شود.

9- سوياي سبز:
در مطالعه‌اي که در دانشگاه اکلاهما انجام شد به گروهي از شرکت‌کنندگان 40 گرم پروتئين سويا و به گروه ديگر پروتئين حاوي شير داده شد که در پايان مطالعه مشخص شد مصرف پروتئين سويا نسبت به پروتئين حاوي شير خاصيت مسکني بيشتري دارد.

10- آب ميوه «قره قاط»: زخم‌هاي گوارشي ناشي از ميکروبي موسوم به هليکوباکتر پيلوري هستند که به بافت‌هاي حفاظت‌کننده جداره لوله گوارشي شامل معده يا روده کوچک حمله مي‌کنند. آزمايش‌ها نشان مي‌دهد که مي‌توان با نوشيدن آب قره قاط از بروز آن پيشگيري کرد. همچنين لازم است اين نوشيدني به صورت 100 درصد طبيعي و بدون افزودن شکر مصرف شود زيرا در صورت شيرين شدن حالت التهاب‌آور پيدا مي‌کند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سلام
۲۳:۴۶ ۲۸ آذر ۱۳۹۲
مر٣٠ خوب بود
آخرین اخبار