لوینسون درباره افرادی کار می‌کرده که در جرائم سازمان‌دهی شده روسیه و اسرائیل دست داشته‌اند. مسئله مواد مخدر در میان بوده که می‌تواند شامل پاکستان، افغانستان و کشورهای دیگر باشد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،فلیپ جرالدی (Philip Giraldi) افسر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است. جرالدی در دوران فعالیت خود در این سازمان 19 سال را در خارج از خاک آمریکا و در کشورهای ترکیه، ایتالیا، آلمان و اسپانیا در دفاتر سازمان سیا خدمت کرده است.

جرالدی در بارسلونای اسپانیا علاوه بر همکاری با سیستم های اطلاعاتی اروپایی از طرف واشنگتن به ریاست دفتر سازمان سیا در بارسلونا رسید. به استناد گزارش های منتشر شده توسط رسانه های بین المللی، فلیپ جرالدی در میان سیستم های امنیتی جهان به عنوان کارشناس خبره حوزه مسائل امنیتی و ضد تروریسم شناخته شده است. وی هم اکنون مدیر اجرایی گروهی تحت عنوان "شورای منافع ملی" در آمریکا است که تلاش می کنند سیاست های آمریکا در خصوص خاورمیانه منصفانه‌تر باشد وی در این راستا به عنوان کارشناس در شبکه های تلویزیونی حاضر می‌شود.

رابرت لوینسون از مأمورین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا سیا بوده است که در اسفند ۱۳۸۵، هنگامی که در پوشش کارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمان یافته پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی به جمع آوری اطلاعات بود ناپدید شد. مقامات پلیس فدرال آمریکا (FBI) مدعی شدند که لوینسون احتمالاً از سوی یک گروه ربوده شده و در منطقه مرزی بین ایران با افغانستان و پاکستان نگهداری می‌شود.

فیلیپ جرالدی:

- پرونده لوینسون بیش از حد سیاسی شده است

- از پرونده لوینسون برای فشار بر جلوگیری از توافق با ایران استفاده می‌شود

- افزایش استخدام پیمانکاران امنیتی در سیا پس از 11 سپتامبر

- سازمان سیا حدود 20 هزار عضو دارد

- تخصص لوینسون در حوزه جرایم سازمان‌یافته بوده است

- احتمال دارد لوینسون در ایران نباشد

- وقتی دولت ایران می‌گوید لوینسون را در اختیار ندارد، راست ‌می‌گوید

- مأموریت لوینسون در ایران غیرقانونی بوده است

- اگر لوینسون زنده باشد، قطعا در ایران نیست

همسر و پسر وی برای یافتن او به ایران سفر کرده‌اند. تلاش‌ها برای یافتن وی بی ثمر بوده است. در دسامبر ۲۰۱۳، آسوشیتد پرس گزارش داد که لوینسون، در یک پروژهٔ تائید نشده، برای سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) جاسوسی می‌کرده‌است. اف بی آی سال گذشته اعلام کرد که جایزه‌ای را به مبلغ یک میلیون دلار برای هر گونه اطلاعاتی که به بازگشت امن رابرت لوینسون به آمریکا کمک کند، اختصاص داده است. جان کری در مصاحبه خود با شبکه "ای بی سی" اظهار داشت که هر چند ایران می‌گوید از محل نگهداری لوینسون اطلاعی ندارد اما دولت این کشور می‌تواند در یافتن وی به آمریکا کمک کند.

در سال ۲۰۱۰ یک ویدیو برای خانواده لوینسون فرستاده شد که وی را با ریش و موهای بلند نشان می‌داد. همچنین خانواده وی در اوایل سال ۲۰۱۱ ایمیل دیگری دریافت کرد که حاوی تصاویری از او بود. از اوایل سال ۲۰۱۱ هیچ فیلم یا عکسی که ثابت کند این مامور سابق "اف ‌بی ‌آی" زنده است، منتشر نشده است

پس از افشای مأموریت غیررسمی لوینسون از سوی سازمان سیا در ایران که خبرنگزاری آسوشیتدپرس آن را فاش کرد، بار دیگر فشار خانواده لوینسون و سناتورهای آمریکایی بر دولت اوباما برای پیگیری سرنوشت وی، تشدید شده است.

فیلیپ جرالدی افسر و کارشناس باسابقه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا درباره پرونده لوینسون معتقد است پرونده لوینسون به پرونده‌ای سیاسی تبدیل شده است و او از سوی افرادی در سیا مأمور شده است که لزوما به معنای مأموریت برای سیا نیست. در ادامه گفت‌وگوی مشرق با فیلیپ جرالدی درباره پرونده رابرت لوینسون را می‌خوانید:

مشرق: اخیراً خبرهای زیادی درباره پرونده رابرت لوینسون در رسانه‌ها می‌شنویم. مسئول مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرده است که آمریکا باید در مورد مأموریت رابرت لوینسون، عضو پیشین "اف بی آی" توضیح دهد. همچنین جان کری، وزیر خارجه آمریکا، گفته است ایران می‌تواند به یافتن لوینسون کمک کند. تحلیل شما درباره پرونده لوینسون چیست؟

فیلیپ جرالدی: پرونده آقای لوینسون ابعاد سیاسی پیدا کرده، چون اکنون مشخص شده که وی ظاهراً برای فردی در سازمان سیا کار می‌کرده و البته این بدان معناست که وی لزوماً برای سازمان سیا کار نمی‌کرده، چون نام او در لیست پرداخت مالی این آژانس وجود ندارد. وی احتمالاً درباره گروهی از مجرمین بین‌المللی کار می‌کرده است. این باعث شده که پرونده او خبرساز بشود و تعدادی از سیاستمداران هم درخواست کرده‌اند تا وضعیت پرونده مشخص شود.

مشرق: چگونه می‌شود که کسی برای یک فرد در سیا کار کند و سازمان از آن خبر نداشته باشد؟ و آیا مشخص شده که وی در ایران به دنبال چه چیزی بوده است و دقیقا چه مأموریتی بر عهده او گذاشته شده بود؟

فیلیپ جرالدی: متاسفانه این اتفاق زیاد می‌افتد که فردی برای سازمان سیا کار کند و هیچ‌کس نداند که چنین پرونده ای وجود دارد. سازمان سیا پس از 11 سپتامبر تعداد کثیری پیمان‌کار را استخدام کرد که ماموریت های متنوعی را انجام می دادند که این نوع ماموریت ها در راستای ماموریت های اصلی سازمان و برای حمایت از این ماموریت ها صورت می گرفت. بنابراین افراد زیادی برای انجام کارهایی استخدام شدند که حتی فکرش را هم نمی توانید بکنید که تحت مدیریت سازمان سیا صورت گرفته است. بنابراین تعجب‌آور نیست که این فرد برای زنی در سیا کار می‌کرده که وظیفه جابه‌جایی پول را به عهده دارد.

مشرق: اما پیمان‌کاری که برای بخشی از سیا کار می‌کند، دارد برای سیا کار می‌کند نه برای کس دیگری. بنابراین باید اطلاعات مربوط به آن پیمان‌کار را داشته باشند. برای مثال اطلاعاتی از این قبیل که آخرین بار کجا دیده شده است و اینکه با چه افرادی ارتباط داشته و کلا اصل ماموریتش چه بوده است.

فیلیپ جرالدی: بله. اما نکته این‌جا است که اگر فردی که مستقیماً با سیا در ارتباط است، از فرد دوم استفاده‌ای بکند که در گزارش به سیا آن را ذکر نکرده باشد، سیا هم نمی‌داند که آن فرد دوم دارد چه کاری می‌کند. سیا حدود 20 هزار عضو دارد. بنابراین این احتمال وجود دارد که این زنی که آقای لوینسون را استخدام کرده و از او خواسته کارهایی را انجام بدهد که از نظر سیا غیر قانونی است؛ اما گزارشی به سیا نداده و آژانس هم اطلاعی در این‌باره نداشته است.

مشرق: ساختار سرویس‌های اطلاعاتی عمدتاً برای مردم ناشناخته است. لطفاً توضیح بدهید این سرویس‌ها چه استفاده‌ای ممکن است از این افراد و پیماکاران بکنند؟

فیلیپ جرالدی: آقای لوینسون مأمور سابق اف‌بی‌آی بوده و در زمینه جرم‌شویی، و اغلب جرائم سازمان‌دهی شده، تخصص دارد. بنابراین به نظر من آن خانمی که مسئول جابه‌جایی پول بوده، او را به نقاط مختلف می‌فرستاده تا سوابق عمومی و موارد مشابه را بررسی کند تا ببیند چه اطلاعاتی در این زمینه می‌تواند به دست بیاورد. این کاملاً قانونی است، که مثلاً من به آمریکای جنوبی بروم تا ببینم می‌توان درباره حساب‌های بانکی و غیره اطلاعاتی به دست بیاورم یا نه. اما کارهای دیگری که از آقای لوینسون خواسته انجام دهد، غیر قانونی بوده است. از او خواسته تا به عنوان یک عامل سیا به نقاط مختلف برود تا درباره گروه‌های تروریستی و مجرمین اطلاعات جمع‌آوری کند. این کار بنا به قوانین سیا غیر مجاز است، چون این کارها را باید مدیر عملیات انجام دهد.

مشرق: یکی از رسانه‌های آمریکا ارتباط آقای لوینسون را با سیا افشا کرده است. به نظر شما چرا این کار را یک رسانه آمریکایی انجام داده است؟ ماجرای پشت پرده چیست؟

فیلیپ جرالدی: اولین بار چند سال پیش، و اندکی پس از ناپدید شدن آقای لوینسون، آسوشیتد پرس این رابطه را کشف کرد. نیویورک تایمز هم ادعا می‌کند که از این مطلب اطلاع داشته است. ظاهراً وقتی رابطه را به اطلاع دولت رسانده‌اند، دولت گفته بود انتشار این گزارش به صلاح نیست، چون ممکن است یافتن و آزاد کردن او را دشوارتر کند.

مشرق: دولت ایران می‌گوید از آقای لوینسون هیچ اطلاعی در دست ندارد و از دولت آمریکا خواسته اطلاعات بیش‌تری بدهند تا ایران بتواند این فرد را پیدا کند. آیا این احتمال وجود دارد که این فرد در ایران نباشد، بلکه در پاکستان یا جای دیگری باشد؟ آخرین اطلاعاتی که درباره او در دست است چیست؟

فیلیپ جرالدی: بله. به نظر من این احتمال وجود دارد که در ایران نباشد. به نظر من وقتی دولت ایران می‌گوید اطلاعاتی درباره او در دست ندارد، راست می‌گوید. به احتمال بسیار قوی جای دیگری است. وی درباره افرادی کار می‌کرده که در جرائم سازمان‌دهی شده روسیه و اسرائیل دست داشته‌اند. مسئله مواد مخدر در میان بوده که می‌تواند شامل پاکستان، افغانستان و کشورهای دیگر باشد. بنابراین به نظر من اگر این فرد زنده باشد، در ایران نیست، جای دیگری است.

مشرق: وقتی نام آقای لوینسون را در اینترنت جستجو می‌کنید، اغلب این نام را با نام ایران ذکر می‌کنند. به نظر شما این مساله می تواند بیشتر تلاشی برای تخریب وجه ایران باشد تا آزادی فردی گم شده؟

فیلیپ جرالدی: به نظر من این پرونده تا حدی ابعاد سیاسی دارد؛ افرادی که با هرگونه توافق با ایران مخالف هستند، می‌خواهند از این پرونده برای ایجاد مانع استفاده کنند و بگویند ایران در ربودن این فرد دست داشته است، اما هیچ شواهدی در این‌باره وجود ندارد.


برچسب ها: لوینسون ، غیرقانونی ، سیا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.