مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:
به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، علیرضا غریبی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران افزود: هم اکنون شرکت ملی گاز ایران با ٣٤ هزار کیلومتر خطوط فشار قوی انتقال گاز و حدود ٧٠ ایستگاه تقویت فشار، توان انتقال روزانه ٧٠٠ میلیون مترمکعب گاز را در زمان پیک مصرف دارد که برای تحقق ظرفیت تولید یاد شده ( ١,٥ میلیارد مترمکعب گاز)، باید ٦ هزار کیلومتر خط لوله ٥٦ اینچ و ٧٥ ایستگاه تقویت فشار جدید احداث شود.
غریبی ادامه داد: همچنین لازم است تعداد توربین ها از ٢٠٠ توربین فعلی به ٥٠٠ توربین افزایش یابد که مجموع اقدامات یاد شده به ٢٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
وي
با بيان اينكه با برنامه ريزي و اتخاذ تصميم هاي به موقع، تا پنج سال
آينده بايد ميزان توليد گاز كشور به 1479 متر مكعب برسد، افزود: ميزان
توليد گاز كشور درحال حاضر، 600 ميليون متر مكعب است بايد به صرفه جويي در
اين بخش توجه ويژه كرد.
غريبي با اشاره به مسئولیت سنگین شرکت ملی گاز ایران در این زمینه تصریح کرد: در صورتی که فعالیت های یاد شده انجام نشود، گازها در عسلویه حبس خواهد شد و تلاش های چندین ساله به منظور تولید گاز در این منطقه به هدر می رود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای ساخت توربین ملی اظهار داشت: هم اکنون ساخت توربین از طریق دو سازنده دنبال می شود که سهم ساخت داخل در یکی از این توربین ها به ٥٨ درصد و در دیگری به ٧٥ درصد رسیده است.
غریبی با اشاره به اینکه بومی سازی ساخت توربین از سال ها پیش در نفت مدنظر قرار گرفت، افزود: با ادامه روند فعلی، ساخت توربین ملی در آینده ای نزدیک محقق خواهد شد.
وي
بيشترين ميزان مصرف انرژي را در بخش خانگي و تجاري عنوان و تصريح كرد: بيش
از50 درصد مصرف انرژي كشور در بخش خانگي و تجاري مصرف مي شود و يكي از
دلايل آن عدم استاندارد سازي ساختمان ها است.
غريبي یادآور شد: همچنین مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با همکاری معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت، بومی سازی دانش فنی توربین ها را به موازات ساخت توربین دنبال می کنند و این امر، قابل تحسین است.
صادرات گاز به عراق از اوايل سال آینده
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه امکان صادرات گاز به عراق (بغداد) از اوايل سال آینده فراهم می شود، یادآور شد: صادرات گاز به بصره نیز در برنامه شرکت ملی گاز ایران قرار دارد.
غریبی بر ضرورت مصرف گاز در صنایعی با ارزش افزوده بالا تاکید و تصریح کرد: کنترل شدت مصرف انرژی و یافتن راهکارهای لازم برای تحقق این هدف ضروری است، چراکه در غیر این صورت، افزایش تولید گاز نیز هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد.
انتهاي پيام/