به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، آبنوس مختاری صبح امروز در همایش دیابت در مرکز آموزشی درمانی شفای کرمان با اشاره به افزایش بالای مبتلایان به دیابت در ایران اظهار داشت: 10 درصد این بیماران دیابت نوع یک دارند و تحت درمان با انسولین هستند.
وی بیان داشت: هند، چین، آمریکا، اندونزی، روسیه، ژاپن و کشورهای عربی بیشترین تعداد مبتلا به بیماری دیابت را دارند و ایران در رده کشورهای متوسط است.
مختاری علت افزایش دیابت را زندگیهای بیتحرک، مصرف غذاهای فستفودی و چرب عنوان کرد و گفت: چاقی از دلایل اصلی ابتلا به دیابت به شمار میرود.
وی افزود: بدن افراد مبتلا به دیابت یا قادر به تولید انسولین نیست و یا اینکه انسولین تولیدی کافی نبوده و برای بدن کارایی ندارد.
متخصص غدد تصریح کرد: انسولین با سوخت قند موجود در غذا، نیاز بدن را تامین میکند که در افراد دیابتی این روند با کاهش روبهرو شده است.
مختاری ابراز داشت: دیابت نوع دو که براساس آن میزان انسولین تولیدی در بدن کافی نیست، شایعترین نوع بیماری دیابت به شمار میرود.
وی گفت: هیچ دارویی به عنوان بهترین دارو برای درمان دیابت نوع دو وجود ندارد و در حقیقت درمان هر بیمار متفاوت است، اما مسئله مهم این است که قند خون فرد با داروی مصرفی به اندازه طبیعی برسد.
مختاری با اشاره به تاثیرگذاری ترکیبات کورتون بر دیابت بیان داشت: بیماریهایی مانند پرکاری تیروئید، نارسایی کلیه و کبد و کندی تخلیه معده نیز بر دیابت تاثیر دارند.
وی خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی که 10 سال از بیماری آنها میگذرد و یا روزی بیش از 20 واحد انسولین تزریق میکنند، نمیتوانند به مصرف قرص قند باز گردند.
مختاری ابراز داشت: رژیم غذایی، شغل، میزان فعالیت و وضعیت جسمی در روش و نوع انسولین تجویزی بسیار موثر است.
وی خاطرنشان کرد: هر ساله مقداری از عملکرد لوزالمعده برای ترشح انسولین کاهش مییابد و در افراد دیابتی این عملکرد 55 درصد افراد عادی است.
متخصص غدد عنوان کرد: هر فرد مبتلا به دیابت نوع دو اگر مدت زمان زیادی از بیماری وی بگذرد، دیگر لوزالمعده قادر به ترشح انسولین نیست و در نتیجه باید انسولین را تزریق کند.
مختاری با تاکید بر اینکه تزریق انسولین هیچ خللی در زندگی عادی فرد به وجود نمیآورد، ابراز داشت: رژیم غذایی، ورزش و مصرف دقیق دارو زندگی فرد دیابتی را همانند دیگر انسانها ممکن میکند.
وی با بیان اینکه تعداد دفعات تزریق انسولین نشان دهنده شدت بیماری نیست، افزود: میزان دفعات تزریق انسولین بسته به فرد بیمار دارد که چگونه قند خون وی تنظیم میشود.
مختاری گفت: گاهی مصرف چهار بار انسولین بهتر از تزریق 60 واحد در یک مرتبه است.
انتهای پیام/م