این منطقه به طلای سبز ایران مشهور است و دارای مه غلیظ و جنگل های سرسبز و انبوه می باشد.این جنگلها محل رویش گیاه " الیما " ست که دراردیبهشت ماه رشد می کند. می گویند نام جنگل الیمستان نیز برگرفته ازآن می باشد.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛

چندی پیش در سفر به جنگل و روستای الیمستان، ضمن عبور از خط الراس فیل بند، قله امامزاده قاسم را طی کرده بودیم، اما به دلیل کمبود وقت و تاریکی هوا نتوانستیم از مناظر و مسیر راه لذت کافی را ببریم. بنابراین با دوستان قرار گذاشتیم ضمن سفر مجدد به این منطقه ضمن دیدار از جنگل زیبای الیمستان صعودی دوباره به قله امامزاده قاسم به ارتفاع 2512 متر داشته باشیم. به همین منظور در روز مقرر ساعت 5 صبح تهران را به مقصد آمل ترک و در کیلومتر 140 در جاده هراز و در حدود 30 کیلومتری شهر آمل پس از جاده‌‌های نمارستاق و یوش بلده وارد جاده‌ای فرعی در سمت راست خودمان شدیم.

برای راهنمایی بیشتر بد نیست بدانید که در ابتدای این جاده تابلویی نصب شده است که روی آن نوشته شده امامزاده لهاش. وارد جاده آسفالته که بشوید از طریق این جاده با پیچ‌‌های فوق‌العاده خطرناکش و با حدود 800 متر افزایش ارتفاع به روستای الیمستان خواهید رسید. اگر در ورودی روستا به نگهبانی برخورد کردید که مانع ورود شما به روستا شد چندان تعجب نکنید. هنگام ورود در ابتدای روستا نگهبانی ایستاده بود که مانع ورود گروه 6 نفره ما به روستا شد. پس از پرس و جو گفت كه برای رسیدن به قله امامزاده قاسم و همچنین جنگل الیمستان بایستی از مسیر دیگری که حدود 100 متر پائین‌تر از روستا است، استفاده کنیم. پیدا کردن مسیر پیشنهادی راحت بود. در ابتدای مسیر تابلویی قرار گرفته که روی آن نوشته شده: ورود کوهنوردان و گردشگران به داخل روستای الیمستان ممنوع است. در حقیقت اهالی روستا، مسیر ورود به جنگل را طوری طراحی کرده‌اند که کوهنوردان و گردشگران از داخل روستا عبور نکنند.

پس از پارک اتومبیل و صرف صبحانه در ارتفاع 1660متري وارد جنگل الیمستان می‌شویم که در این فصل از سال می‌توانیم زیبا‌‌ترین وذشگفت‌انگیز‌‌‌ترین مناظر طبیعی را براحتی ببینیم و لذت ببریم.وقتی در دل جنگل‌‌های انبوه الیمستان گام برمی‌داریم می‌توانیم لحظه به لحظه صحنه‌‌هایی باشکوه از خلقت خداوند را ببینیم که همچون یک تابلوی نقاشی در جلوي چشمان ما نمایان می‌شوند.



با کمتر از یک ساعت جنگل نوردی در ارتفاع 1750 متری به یک چمنزار که کلبه‌ای چوبی در میان آن ساخته شده است، می‌رسیم. از شکل و شمایل آن پیداست که احتمالاً به عنوان طویله استفاده می‌شده است. در سمت جنوب براحتی نمایی از قله همیشه سرافراز دماوند که جلوه‌ای زیبا به منطقه بخشیده، قابل مشاهده است. هر چه به جلو پیش بروید مناظر بکر و دست نخورده‌تری پیدا خواهید کرد. همه جا پر است از برگ‌‌های رنگارنگی که زمین را فرش کرده‌اند. تا دلتان بخواهد آرامش در این مکان نهفته است.



پس از 3 ساعت جنگل نوردی در ارتفاع 2000 متری از سطح دریا، به پایان جنگل می‌رسید و از اینجا به بعد مراتع سرسبز شروع می‌شود. هر چه بالاتر بروید نمایی دیگر از جنگل را در بالا دست‌‌ها خواهید دید. شیب ملایمی در پیش پای شما قرار دارد و در مدت کوتاهی از طریق مسیر پاکوب که بسیار مشخص و بزرگ است به دو چاله بزرگ به نام رستم چال در ارتفاع 2380 متری می‌رسیم. آنگونه كه اهالی محل می‌گویند دلیل به وجود آمدن این دو چاله این بوده است که رستم در این منطقه زانو زده و از آب دریای خزر نوش جان فرموده‌اند.

البته این موضوع افسانه‌ای بیش نیست. از رستم چال تا قله راهی نیست. فقط 130 متر دیگر بایستی اوج بگیریم، در مسافت 100 متری این دو چاله بزرگ به سمت قله به مرتعی بزرگ و سرسبز می‌رسیم که چندین کلبه چوبی در آنها ساخته شده است و کسانی که علاقه‌مند به شب‌مانی در ارتفاعات مازندران هستند می‌توانند با اجاره یک اتاق، شبی پر ستاره را تجربه کنند. از اینجا می‌توانید بنا و ساختمان امامزاده قاسم را که روی قله ساخته شده براحتی رؤیت کنید و در نهایت پس از 15دقیقه و عبور از یک شیب تند پا روی قله 2512 متری امامزاده قاسم می‌گذاریم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار