تجمع نیترات در سبزی‌های برگی بیشتر از سبزی‌های میوه‌ای و پیازی است و در کاهو و اسفناج بیشتر است.

 فریبا خلیلی دکترای کشاورزی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تجمع نیترات در سبزی‌های برگی بیشتر از سبزی‌های میوه و پیازی است و این تجمع در کاهو و اسفناج بیشتر است. 

 وی افزود: به طور کلی خاک ایران نیترات زیاد دارد و اضافه کردن کود شیمیایی برای رشد بیشتر گیاهان توسط کشاورزان میزان نیترات موجود درخاک را بالا‌تر از حد استاندارد کرده است. 

 میزان نیترات موجود ر اندام‌های مختلف سبزی‌‌ها نیز متفاوت بوده به طوریکه میزان آن در ساقه، دم برگ، و اندام‌های زیر زمینی یا پیاز و ریشه‌ها بیشتر است. 

 این استاد دانشگاه آزاد اصفهان تصریح کرد: نیترات باعث بیماری‌هایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطان می‌شود که باید مصرف موادی که احتمال افزایش این ماده را در بدن افزایش می‌دهند را کاهش داد زیرا ترکیب نیترات با اسیدهای آمینه ماده‌ای به نام نیتروزامین تولید می‌کند این ماده سرطان زا است. 

وی خاطر نشان کرد: کودهای شیمیایی ازت مزارع از دلایل اصلی نیترات در سبزی‌ها است چرا که کودهای نیتروژن باعث افزایش تولید می‌شود بنابراین کشاورزان از این کود‌ها استفاده می‌کنند که باید جایگزین بهتر برای این کود‌ها پیدا کرد.


انتهای پیام/
برچسب ها: سبزی ، سرطان ، کود ، کم خونی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار