رضا امیر خانی؛ ذهنی بودن ادبیات قدرتی به آن می‌دهد که آن را مقدم بر معماری می‌سازد پس زمانی که در رمان معماری نداشته باشیم در واقع معماری اصیل نخواهیم داشت.

  به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز معماری حوزه هنری، رضا امیر خانی نویسنده رمان قیدار ومنتقد ادبی در راستای برگزاری مسابقه "پنجره سپید"، "اولین دوره اسکیس رمان قیدار"، در مقایسه ادبیات ومعماری گفت؛ آيا ادبيات مقدم است بر معماري ویا معماری برادبیات، ادبيات ومعماري در جايي به هم تكيه مي كنند وآن ماندگاري اين دو هنر است كه در باقي شاخه هاي هنر اين خصيصه كمرنگ تر است. يك اثر ادبي ويك اثر معماري هر دو مي توانند بيش از اقران خود عمر كنند وباقي بمانند اين خصيصه در هر دو اين هنر ها حضور دارد وباقي مي ماند نكته شكست ميان اين دو هنر آن است كه معماري در تاريخ معمولا با قدرت حاكمان وفرهنگ جامعه نسبت داشته، مثلاًميدان نقش جهان قطعاً معروف ترين اثر عصر صفويه است در صورتی که اثر ادبي هيچ شباهتي با سلسله حاكمان روزگار خود ندارد، یعنی ما از کتاب شاهنامه دیوان حافظ وکلیات سعدی نمی توانیم به خصایل حاکمان وقت پی ببریم آنگونه که از گنبد سلطانیه یا برج کاموس یا مسجد گوهر شاد به کهن فکر حاکمان وقت پی می بریم .از این رو من بر آن هستم که رمان به عنوان یک پدیده جدید مقدم است بر معماری در یک تمدن . به گمان من اثری که در رمان شکل می گیرد اگر شخصیت باشد ما را به فلسفه آن دوره رهنمون می سازد ویک فیلسوف امروزی چاره ایی ندارد جزء آنکه دستگاه فلسفی را پیرامون شخص رمان بسط دهد از آن سو ذهنی بودن ادبیات قدرتی به آن می دهد که آن را مقدم بر معماری می سازد پس زمانی که در رمان معماری نداشته باشیم در واقع معماری اصیل نخواهیم داشت.

گفتنی است؛ مسابقه "پنجره سپید" با پرداختن به رمان "قیدار" اثر رضا امیر خانی  بنا به تقاضای شرکت کنندگان تا 30 آذرماه تمدید شد، در این مسابقه، ترسیم بنای توصیف شده « لنگر پا سید » در این رمان به رقابت گذاشته می شود و در پایان با حضور اساتید معماری و نویسنده این رمان داوری انجام می شود. شایان ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به آدرس www.irac.ir  با توجه به شرایط فراخوان و دریافت فرم ثبت نام در این مسابقه شرکت نمایند.

انتهای پیام/ص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.