به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، تحقیقات نشان می دهد آن دسته از افرادی که بین ۵/۶ تا ۵/۷ ساعت در طول شب می خوابند، عمر طولانیتری دارند، اما در مقابل آنهایی که بیش از ۸ ساعت یا کمتر از ۵/۶ ساعت میخوابند، به اندازه گروه اول عمر نمیکنند.در واقع به همان اندازه که کمخوابی زیان آور است، پُر خوابی نیز به بدن آسیب می رساند و عملکرد آن را مختل می کند.
البته در گذشته، بیشتر تصور بر این بود که ۸ ساعت خواب شبانه، بهترین فرصت را برای استراحت بدن و مغز فراهم میکند، اما به تازگی پزشکان دریافتهاند که خوابیدن بیش از ۸ ساعت، به اندازه ۵ ساعت خوابیدن، زیانآور است.
البته هنوز مشخص نیست که چرا خواب شبانه ۵/۶ تا ۵/۷ ساعته، عمر را طولانیتر می کند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.محققان یکی از دلایل پر خوابی افراد را این نکته ذکر می کنند که آنها بیش از حد معمول و در حالی که بیدار شدهاند، باز هم در رختخواب میمانند.
به گفته پزشکان، باید مدت کوتاهی پس از بیدار شدن، از رختخواب بیرون رفت، چرا که ماندن در رختخواب میل به خوابیدن را افزایش میدهد.از سوی دیگر پزشکان توصیه میکنند افرادی که به اختلالات خواب دچار هستند، به جای مصرف دارو ، استرس را از خود دور کرده و با رژیم غذایی مناسب همراه با ورزش، خواب خود را تنظیم کنند.
اما مواد غذایی بیخواب کننده!
داشتن خوابی آرام از جمله نیازهای انسان برای برخورداری از سلامت روحی و جسمی است، اما برخی از ما بدون داشتن بیماری، تنها با عادات غذایی نادرست، خواب خوش شبانه را از خود سلب میکنیم.بنا بر باور پزشکان، نحوه و نوع غذا خوردن، نقشی کلیدی در بهرهمندی از خوابی آرام و عمیق ایفا میکند.
به گفته آنها خوردن مواد غذایی تند قبل از خواب مانند سیر و فلفل و همچنین دیر شام خوردن، خواب را مختل میکند.پزشکان ۶ تا ۸ ساعت خواب شبانه آرام را برای بهبود عملکرد مغز، حفظ طراوت پوست و شادابی چشمها توصیه میکنند.
همچنین آخرین وعده غذایی نباید بیش از ۵۰۰ کالری انرژی داشته باشد و صرف
شام سبک و کم چربی حوالی ساعت ۷ بعد از ظهر توصیه میشود. از سوی دیگر،
مواد غذایی نفاخ مانند حبوبات و کلم در معده گاز زیادی تولید میکنند و
خواب آرام را از فرد میگیرند.جالب است که حتی صبحانه نیز بر خواب شبانه تاثیر میگذارد.
به گفته پزشکان کافئین موجود در قهوه تا ۱۲ ساعت در بدن باقی میماند و میتواند در صورت حساس بودن بدن به کافئین، بیخوابی به وجود آورد. نوشابه های سیاه ، کاکائو، چای و دیگر خوراکیهای حاوی کافئین نیز چنین خاصیتی دارند.