به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ استان فارس با 19 هزار هکتار کشت پنبه ، به لحاظ سطح زیرکشت این محصول پس از خراسان رضوی مقام دوم و با تولید 6/3 تن در هکتار از نظر تولید در واحد سطح مقام اول را در کشور دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس گفت: همایش ملی پنبه دهم آذر ماه با حضور مسئولان کشوری و استانی در شهرستان داراب برگزار می شود.
مهرزاد خرد افزود: دراین همایش صاحب نظران ، تولیدکنندگان، دست اندرکاران پنبه پاک کنی و صنایع نساجی ، روغن کشی و جمعی از محققان امور پنبه به تبادل نظر پیرامون حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه فارس به عنوان یکی از قطب های اساسی تولید پنبه در کشور است ادامه داد: ارائه راهکارهای نوین ، علمی ، عملی ، استفاده از نقطه نظرات کارشناسان می تواند در رفع مشکلات جدی این محصول اثرگذار باشد.
وی بیان کرد: در چند سال اخیر سطح کشت پنبه در فارس از 10 هزار هکتار به 19 هزار هکتار افزایش یافته است.
خرد گفت: بهره گیری از مکانیزاسیون در تولید پنبه ، علاوه بر افزایش کیفی و کمی این محصول، کاهش هزینه های تولید ، صرفه جویی در زمان، افزایش بهره وری و در نهایت تولید پایدار را به دنبال داشته است.
وی افزود: با توجه به قابلیت و پتانسیل های بالای پنبه استان به زودی این محصول وارد بازار بورس می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: با ورود پنبه فارس به بازار بورس بسیاری از مشکلات نظیر نوسانات قیمت پنبه ، استفاده بیشتر صنایع نساجی از پنبه های تولید داخل و وسایل خرید تضمینی آن رفع خواهد شد.
خرد گفت: حمایت بخش خصوصی و راه اندازی صنایع وابسته به پنبه موجب رونق و افزایش ارزش افزوده این محصول خواهد شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کـشاورزی فــارس گفت: پنبه وش استان فارس از مرغوبیت خاصی در کشور و جهان برخوردار است.
احمد دزفولی افزود: امسال کشت مکانیزه پنبه در فارس در سطح 10 هزار هکتار اجرا شد که در مقایسه با پارسال 60 درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: امسال در دو هزار هکتار کشت مستقیم و در هشت هزار و 500 هکتار کشت کم خاکورزی انجام شد که موجب ثبت رکورد اجرای این طرح در زراعت پنبه برای فارس در کشور شده است.
به گفته وی ، در 10 هزار هکتار از مزارع پنبه بذرهای دلینته کشت شد که این میزان در مقایسه با پارسال افزایش 20 درصدی را نشان می دهد.
دزفولی افزود: با توجه به اجرای طرح های مختلف در زراعت پنبه پیش بینی می شود 70 هزار تن پنبه وش در استان تولید شود.
وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار در فارس طرح مقایسه ای لاین های زودرس موتانت پنبه به منظور انتخاب رقم زودرس و مقاوم به شرایط شوری و خشکی اجرا شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: شهرستان های لار، داراب، زرین دشت، فسا، نی ریز، استهبان و سروستان به ترتیب بیشترین تولید پنبه را در استان فارس دارند.
محمد حسین طلعتی بیان کرد: فارس با تولید سالانه نزدیک به یک هزار و 600 تن بذر پنبه در طبقات مختلف علاوه بر تأمین نیاز استان ، بذر چند استان دیگر را نیز تأمین می کند.
به گفته وی ، در سطح 100 هکتار برداشت مکانیزه پنبه صورت پذیرفته که این مهم در کاهش هزینه های تولید، افزایش سطح کشت و برداشت به موقع تاثیر مثبت داشته است.
وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح الگوی کشت و توسعه کشت ارقام زودرس پنبه در سطح 600 هکتار و استفاده از شیوه های نوین آبیاری در سطح 200 هکتار انجام گرفته است.
طلعتی افزود: کاشت مکانیزه پنبه با کاهش میزان بذر مصرفی و کاهش میزان تردد ماشین آلات و ادوات کشاورزی به افزایش تولید و صرفه جویی در هزینه و زمان کمک قابل توجهی می کند.
استان فارس رتبه برتر تولید پنبه در کشور را داراست ، و همین امر زمینه را برای برگزاری همایش ملی پنبه ، طلای سفید کشور در داراب فارس را فراهم کرده است./س
انتهای پیام/