داوود رضاییمنشT دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، تصریح کرد: سرطانها از بیماریهای مزمن بسیار شایع در جهان هستند که به عنوان یکی از عوامل اصلی ابتلا، ناتوانی و مرگ و میر محسوب میشوند.
وی با اشاره به میزان شیوع سرطان در بین زنان و مردان، تاکید کرد: مردان به دلیل نوع شغل و سبک زندگی، بیشتر از زنان به سرطان مبتلا میشوند و حتی در برخی از سرطانها، میزان ابتلا در مردان بیش از پنج برابر زنان است.
رضاییمنش افزود: سرطانهای پوست و خون و سرطانهای مربوط به دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی و دستگاه ادراری، شایعترین موارد سرطان در جهان و از جمله در ایران هستند.
وی گفت: آمارها نشان میدهند که شیوع برخی از سرطانهای مربوط به دستگاه گوارش به ویژه سرطان معده در مردان، حدود دو تا سه برابر زنان است.
رضایی منش یادآور شد: بر طبق برخی از آمارها، سرطان ریه نیز در مردان حدود دو تا سه برابر مردان است .
وی اظهار داشت: البته برخی از سرطانها مانند سرطان پروستات نیز که مختص مردان است، جزء سه سرطان شایع در مردان بوده و در برخی از جوامع مهمترین و شایعترین سرطان به حساب میآید.
رضایی منش با بیان اینکه بسیاری از موارد سرطان تا مراحل پیشرفته بیماری هیچگونه علائمی ندارند، خاطرنشان کرد: انجام معاینات و آزمایشات منظم و دورهای به ویژه پس از۴۰ سالگی و به خصوص در بین افرادی که زمینه خانوادگی، شغلی و محیطی ابتلا به سرطان را دارند، میتواند به تشخیص زود هنگان بیماری کمک کرده و از پیشرفت علائم و عوارض به وجود آمده تا حد زیادی جلوگیری کند.
انتهای پیام/