به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛
علي اكبركمالي اردكاني كارشناس ارشد صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد با بيان اين كه پرتقال از نظر شيميايي منبع غني ويتامين ث است اظهاركرد: پوست پرتقال در بسياري موارد حتي مغذي تر از ميوه آن است.
وي ادامه داد: ويتامين ث يكي از عوامل مهم مهاركننده سرطان است به طوري كه اين ويتامين را دشمن نيرومندي عليه يكي از عوامل شناخته شده سرطان زا يعني نيتروزامين ها مي شناسند.
كمالي گفت: مصرف زياد پرتقال علاوه بر پيشگيري از سرطان معده، در پيشگيري از انواع ديگر سرطان ها نيز مؤثر است.
وي اذعان داشت: سرطان مري در اشخاصي كه زياد پرتقال مي خورند، ۵۰ درصد كمتر از اشخاصي است كه آن را كمتر مصرف مي كنند و يا اصلاً نمي خورند. همچنين ميزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف كنندگان پرتقال در پايين ترين حد قرار دارد.
اين كارشناس صنايع غذايي خاطرنشان كرد: پرتقال و ساير مركبات در پايين آوردن كلسترول خون نيز مؤثرند و اين خاصيت مديون وجود پكتين و ورقه هاي نازك مابين پره هاي پرتقال است.
وي توصيه كرد: در مواردي كه هدف كاهش كلسترول و تأمين سلامت شريان ها باشد، براي استفاده از حداكثر نيروي درماني پرتقال، توصيه مي شود كه پرتقال را با لايه سفيد رنگ زير پوست و لايه هاي نازك داخل پرتقال كه حاوي پكتين هستند مصرف كنيد.
كمالي عنوان كرد: پيشگيري از عفونت هاي ويروسي از خواص ديگر پرتقال است كه در عصاره آن وجود دارد.
وي افزود: يك ليوان آب پرتقال داراي ۱۲۰ ميلي گرم ويتامين ث يعني دوبرابر مقدار توصيه شده در روز است و علاوه بر آن داراي مقاديري كلسيم، پتاسيم، نياسين و اسيد فوليك است.
كمالي ادامه داد: آب پرتقال سرشار از فيبر است، بويژه اگر با گوشت ميوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه كه سردتر باشد و در يخچال نگهداري شود ويتامين ث آن بيشتر حفظ خواهد شد.
كارشناس ارشد صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد توصيه كرد: افرادي كه فشار خونشان بالاست و براي كنترل آن دارو مصرف مي كنند، بايد هميشه در تغذيه روزانه خود از موادغذايي حاوي پتاسيم بالا استفاده كنند. آب پرتقال سرشار از پتاسيم است و در يك ليوان بزرگ آب پرتقال حدود ۳۵۰ ميلي گرم پتاسيم وجود دارد./ح
انتهاي پيام/