بی‌موقع و بد غذا خوردن موجب بروز بیماری‌های گوارشی و به دنبال آن سرطان‌ها می‌شود اما آندوسکوپی مهم‌ترین اقدام در تشخیص اولیه "بیماری‌های گوارشی" است.

جمشید نصیری فوق تخصص گوارش آندوسکوپی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، بیان داشت: از 20 سال گذشته تا به حال تغییرات بسیار جالبی در وسایل آندوسکوپی رخ داده است که در ایران و شهرستان‌ها و کشور شاهد آن هستیم.

 وی تصریح کرد: عوارض‌های گوارشی از شایع‌ترین ناراحتی‌های دنیا است که مصرف غذای ناسالم و بدخوری موجب بروز عارضه و درد می‌شود که تشخیص به موقع عوارض و سرطان‌ها در مراحل اولیه درمانی نتیجه‌بخش و موفق‌تر را به همراه دارد.

این فوق تخصص گوارش و آندوسکوپی با اشاره به اینکه 50 درصد عمل‌های جراحی زخم اثنی‌عشر کاهش پیدا کرده است خاطرنشان کرد: شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی زخم معده و زخم اثنی‌عشر به شمار می‌رود که حدود 20 سال گذشته میزان اعمال جراحی در این خصوص هفته‌ای 2 تا 3 عمل جراحی بوده اما خوشبختانه امروزه با مصرف داروهایی افزایش ترشح اسید معده و انجام آندوسکوپی میزان عمل جراحی کاهش یافته است.

نصیری در ادامه افزود: انجام آندوسکوپی جهت کشف و شناخت عوامل موثر میکروب پیلیری که موجب ترشح بیش‌تر اسید معده شده و در درمان سرطان کلون (ضایعات غذه‌ای روده بزرگ حائز اهمیت است.

نصیری در پایان اذعان داشت: اصلاح رفتارهای غذایی، عدم مصرف فست‌فود و نوشابه‌ها به موقع غذا خوردن، غذای مناسب و کم خوردن غذا و مراجعه زود هنگام به پزشک از عوامل موثر در کاهش ابتلا به بیماری‌‌های گوارشی به شمار می‌آیند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.