دکتر محمدتقی انوشه، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص خواص نارنگی گفت: نارنگی میوهای است که جزء منابع خوب ویتامین C است و غیر از آن حاوی مواد ضروری دیگری مثل: قند، فیبر، پتاسیم و ویتامین B۶ نیز میباشد ضمن اینکه اصلیترین ماده مغزی که در نارنگی انرژی محسوب میشود کربوهیدرات است.
وی اظهار داشت: زمانی که مواد غذایی حاوی ویتامین C در کنار مواد غذایی که حاوی آهن است خورده شود ویتامین C باعث تسهیل جذب آهن میشود به همین دلیل توصیه میشود کسی که دل، جگر و یا گوشت مصرف نمیکند از آب مرکباتی مثل پرتقال یا نارنگی استفاده کند چرا که برخلاف تصور افراد این میوه به بهبود کمخونی کمک میکند و مصرف آن باعث بروز کمخونی نمیشود.
وی در ادامه گفت: نارنگی یکی از منابع خوبی ویتامین C است به همین دلیل طول مدت سرماخوردگی و شدت آن را کاهش میدهد همچنین در جلوگیری از پیشرفت سرطان و بیماری قلبی و عروقی موثر است.
وی خاطرنشان کرد: این میوه حاوی پتاسیم که یک عنصر مغزی در بدن است میباشد و نقش آن انتقال سیگنالها و ضربات عصبی به ماهیچه است.
این متخصص تغذیه گفت: افراد سیگاری، کسانی که عمل جراحی داشتهاند یا کسانی که سیستم ایمنی آنها مشکل پیدا کرده، کودکان و افراد سالخورده بهتر است نارنگی و میوههایی که حاوی ویتامین C هستند استفاده کنند.
وی در پایان گفت: افرادی که دیالیز میشوند و کسانی که ناراحتی کلیوی دارند باید این میوه را با احتیاط مصرف کنند از طرفی مرکبات موجب جلوگیری از سنگ کلیه میشوند ولی کسانی که دچار سنگ کلیه شدهاند بهتر است در مصرف این میوه احتیاط کنند.
انتهای پیام/