به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، علی پناهی مدیر مطالعات اقتصادی، برنامهریزی و آموزش بورس کالای ایران گفت: با تعامل هایی که با برخی عرضه کنندگان این محصول در خراسان صورت گرفته است، در آیندهای نزدیک شاهد عرضه زعفران در بورس کالا خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ایران با سهم بیش از 90 درصدی ، بزرگترین تولیدکننده زعفران محسوب می شود، گفت : بر این اساس، کشور ما می تواند نقش مهمی در قیمتگذاری این محصول ایفا کند.
مدیر مطالعات اقتصادی، برنامهریزی و آموزش بورس کالای ایران افزود: عرضه این محصول در بورس که یک بازار متشکل، قانونمند و سازمان یافته است، سبب افزایش اطمینان طرفهای تجاری خارج از کشور شده و فرآیند فروش و بازاریابی آن را تسهیل خواهد نمود.
پناهی با اشاره به اینکه یکی از کارکردهای بورس، ارتقاء کیفی و استاندارد سازی محصولات میباشد، تاکید کرد : از این جهت نیز منافع زیادی را نصیب فعالان بازار این محصول خواهد کرد و خریداران خارجی نیز نیاز ندارند به شکل حضوری آنهم با شک و تردید در ایران خرید کنند ، بلکه با توجه به وجود پشتوانه ای به نام بورس ، این اطمینان را دارند که می توانند در هر نقطه از جهان، زعفران شناسنامه دار و استاندارد شده ایرانی را خریداری کنند.
وی با اشاره به اینکه با عرضه زعفران در تالار صادراتی بورس کالا، ایران می تواند به یکی از مراجع اصلی قیمت زعفران در بازارهای جهانی تبدیل شود، تشریح کرد : با توجه به اینکه بورس های کالایی در جهان به عنوان مراجع قیمتی کالاها در سطح بین المللی به شمار می روند، قطعا با تداوم و افزایش حجم عرضه زعفران در بورس کالا در تالارهای داخلی و صادراتی، قیمت کشف شده زعفران در بورس کالای ایران می تواند به یک مرجع قیمتی بین المللی تبدیل شود.
پناهی افزود : از سوی دیگر زمینه برند سازی زعفران ایرانی در عرصه بین المللی نیز ایجاد می شود.
مدیر مطالعات اقتصادی، برنامهریزی و آموزش بورس کالای ایران در ادامه گفت : با تعامل کارگزاران بورس کالا با فعالان بازار سنتی، باید تلاش شود تا فرهنگ بازارجدید بورس برای این گروه از معامله گران معرفی شود تا آنان نیز تمایل پیدا کنند از مزایای این بازار بهره گیرند. با توجه به پیشِ رو بودن زمان برداشت زعفران، باید مقدمات لازم جهت عرضه و مهمتر ازآن بازاریابی این محصول صورت گیرد.
انتهاي پيام/