![تراموا به خیابانهای تهران رسید + فیلم](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339179_193.jpg)
دکتر شهرام وزیری روانشناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: افسردگی یک اختلال جدی است که در نتیجه یکسری فعل و انفعالات شیمیایی به خاطر تغییرات نروتریسمیتر میباشد در این فرایند فرد مستعد یکسری عملکردهای به اصطلاح کند گذشته و زود خسته می شود.
همچنین خواب و خوراکش دچار بی نظمی شده و باعث کاهش امید به زندگی میگردد بدبینی و افکار منفی نیز از دیگر نشانههای افسردگی است.
وی افزود: بدبینی و افکار منفی امیدواری فرد را به زندگی کاهش میدهد در افسردهها سطح امیدواری پایین می رود و برای آنها معنا و مفهوم زندگی تلخ زجرآور است در نتیجه بیماران افسرده مستعدترین گروهها برای خودکشی هستند.
براساس آمارهای جهانی 60 درصد بیماران افسرده فکر خودکشی دارند و 15 درصدشان دست به خودکشی می زنند حس ناامیدی، احساس گناه به خاطر مسائل کم اهمیت یا خیالی، احساس بی ارزشی و پوچی، توهمات و هذیان های نیست انگارانه و نشخوارهای ذهنی و وسواسی در بسیاری از ان ها آشکار است.
همچنین دکتر وزیری اظهار داشت: از نشانههای حسی آن، حواس پرتی، دشواری در تمرکز، اختلال در حافظه، گیجی و گاه اختلال در تفکر انتزاعی به ویژه در سالمندان شایع میباشد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: برای بهبود این نوع بیماری بهتر است که افراد ورزش روزانه را در زندگی روزمره خود بگنجانند همچنین داشتن یک همدل و همدرد که بتوانند با آنها گفتگو کنند لازم است تا بتوانند در هر شرایطی شادمانی خود را به دست بیاورند.
البته مراجعه به یک روانشناس نیز ضروری میباشد و در افسردگیهای حاد بستری شدن و استفاده از دارو الزامی است.بیماری افسردگی از جمله بیماریهایی است که باعث کاهش عمر میگردد.
بنابراین شاد زیستن و ماندگاری در آن از رازهایی است که باعث می شود به سرماخوردگی روانی یا افسردگی دچار نشویم و به این ترتیب عمر بیشتری خواهیم داشت.
گزارش از الهام شاهمیری