به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، محمدبوستانی با بیان اینکه کنه تارتن از آفات مهم و خسارت زا در انجیرستان های استهبان محسوب میشود، اظهار کرد: این آفت با تغذیه از شیره درخت انجیر سبب کاهش 90 درصدی محصول در باغهای انجیر میشود.
وی افزود: تاکنون 10 درصد از انجیرستانهای استهبان به آفت کنه تارتن آلوده شدهاند و در صورت بی توجهی باغداران این آفت گسترش مییابد و سبب خسارت زیادی به باغداران میشود.
بوستانی با اشاره به اینکه باغدارانی که به موقع به توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی عمل کنند، باغ آنها از خسارت مصون میماند، تصریح کرد: یکی ازعوامل شیوع این آفت دمای بالای هوا است.
وی خاطرنشان کرد: خاک آلود شدن برگها و میوهها، تنیده شدن تار بر روی برگهای انجیر، برنزه شدن و ریزش برگها از علائم حضور این آفت است و باغداران باید به محض مشاهده این نشانهها به کارشناسان باغداری مراجعه کنند.
مدیر جهادکشاورزی استهبان اظهار کرد: استفاده کم از سموم شیمیایی برای کاهش مقاومت آفتها، اصلاح جادههای خاکی، جلوگیری از نشستن گرد و خاک بر روی درختان، بهار کنی درختان در اسفند ماه از راههای کنترل این آفت است.
بوستانی با بیان اینکه انجیرستانهای استهبان به سبب دیم بودن و سازگاری چند صد ساله با محیط منحصر به فرد هستند، گفت: باید در حفظ و نگهداری این باغها دقت شود و بدون نظر کارشناسان از هر گونه سم پاشی، استفاده از کودهای شیمیایی و آب دهی بی رویه جلوگیری کرد/س.