یک متخصص تغذیه هشدار داد

عوارض جسمی و روانی پشت پرده مصرف مکمل‌ها

کسانی که به صورت خودسرانه برای بدنسازی "مکمل" مصرف می‌کنند باید در انتظار عوارض جسمی و روانی باشد.

دکتر علی کشاورز متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه مکمل‌های مورد استفاده برای ورزشکاران به دو دسته مکمل‌های مغذی و مکمل‌های نیروزا تقسیم می‌شوند، گفت: اعتقاد ما این است که هر فردی باید تلاش کند تا با داشتن یک رژیم غذایی متعادل نیازهای خود را تامین کند اما در مورد و ورزشکاران حرفه‌ای و افرادی که برای مدت طولانی در ورزش‌های رقابتی شرکت دارند یک رژیم معمولی تنها نمی‌تواند نیازهای آنها را تامین کند که به همین دلیل در ورزش حرفه‌ای دنیا تقریبا مصرف مکمل مابین اکثریت ورزشکاران سراسر جهان رایج است.

وی ادامه داد:‌ در واقع اگر ورزشکار نتواند با دریافت منابع غذایی نیازهای پروتئینی خود را تامین کند، نیاز به مصرف مکمل‌ها ندارد اما در دوره‌های خاصی برای فردی که نیاز به عضله‌سازی، بدنسازی دارد مکمل‌های حاوی پروتئین، اسید‌ آمینه و اسید چرب و امگا 3 تجویز می‌شود. همچنین این افراد دلیل تعریق مقدار زیادی سدیم و الکترونیک از دست می‌دهند که توصیه می‌شود مقدار نمک مصرفی برای این افراد 2 تا 3 برابر افراد عادی باشید.

کشاورز با بیان اینکه طی این چند سال اخیر مصرف خودسرانه مکمل ما افزایش پیدا کرده است، افزود: متاسفانه این رویه بوجود آمده که عوارض جسمی و روانی بیمار در پس تجویز غیرمجاز و مصرف خودسرانه مکمل‌ها از سوی برخی از باشگاه‌های بدنسازی وجود دارد. ورزشکار قبل از اهمیت به زیبایی باید به سلامت خود فکر کند که در این راستا لازم است که این آگاهی در همه  افراد ایجاد شود که مصرف مکمل‌ها باید در محدوده خاص مصرف شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار