پژوهشگران دریافته‌اند که افراد کاملا نابینا باز هم نسبت به نور محیط واکنش نشان می‌دهند و مغز آن‌ها از این قابلیت برای تنظیم ساعت بدن و سایر کارهای بیولوژیکی استفاده می‌کند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران با انجام یک آزمایش منحصر به فرد بر روی افراد نابینا دریافته‌اند که این افراد می‌توانند تشخیص دهند که چراغ روشن یا خاموش است. 

گفتنی است: پژوهشگران کشف کرده‌اند که نور می‌تواند مغز افراد نابینا را فعال نماید و درک درستی از تاریکی یا روشنایی به آن‌ها بدهد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهند: تغییرات نور در مغز افراد به دلیل دریافت امواج نور توسط بخشی از شبکیهٔ چشم در مغز است که عملکردی متفاوت با دیدن اشیاء و مناظر دیگر دارد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد: شبکیهٔ بخش پشت چشم است که شامل سلول‌هایی است که به نور واکنش نشان می‌دهند. 

پژوهشگران دریافته‌اند که مغز با استفاده از واکنش به نور در چشم افراد نابینا برای تنظیم عملکردهای فیزیولوژی، متابولیسم و تنظیم ساعت بدن اقدام می‌کند. 

پژوهشگران با استفاده از این کشف در جهت کمک به درمان نابینایی هستند، زیرا مغز افراد نابینا هنور به قسمتی از نور واکنش نشان می‌دهد. 

پژوهشگران با انجام MRI و اسکن از مغز افراد نابینا در هنگام تابش و عدم تابش نور دریافته‌اند که طیف نور آبی می‌تواند به شبکیهٔ چشم برسد و آن را تحریک نماید. 

انتهای پیام/
برچسب ها: نابینا ، نورخورشید ، واکنش ، مغز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار