سالهاست اسرائيل ايران را تهديد به حمله نظامي مي‌كند و از اين رو افكار عمومي سوالات متعددي را در پيش روي خود داشته و دارد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، در این‌جا سوالاتی مطرح است: آیا اسرائیل واقعا برنامه اي برای حمله به ایران يا احتمال توسل به یک حمله پیشگیرانه عليه برنامه (صلح آميز) هسته ای تهران دارد يا تنها براي از دست ندادن ابهت پوشالي خود به الفاظ تهديد آميز متوسل مي گردد!؟  آیا اظهارات باراك اوباما در خصوص "حمايت از اسرائيل" بدين معني ست كه آمريكا در جنگ ايران در كنار اسرائيل خواهد بود!؟ چه اتفاقی می افتد اگر اهداف مد نظر غرب و جنگ افروزان در حمله به ايران محقق نگردد!؟ آيا در صورت عدم تحقق برنامه ها،سلاح هسته‌اي مورد استفاده قرار خواهد گرفت! آيا منافع آمريكا در منطقه و اعراب حوزه خليج فارس نيز آسیب خواهد دید!؟

این سوالات تقریبا در زمانی که ایران و مذاکره کنندگان 1 +5 - ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان - در حال مذاكره مي باشند كمي عجيب به نظر می رسد چرا كه طرفين به حل و فصل مناقشه‌هاي موجود بر سر برنامه هسته‌ای تهران از طريق ديپلماسي اميدوار باشند. برخي تحليلگران از اين مذاكرات (در صورت عدم توافق) به عنوان ماشه اي براي آغاز يك جنگ فرسايشي و مهيب در خاورميانه نام مي‌برند.

در بحبوحه مذاكرات ايران با 1+5 شاهد شكل گيري یک اتحاد جدید خطرناک در منطقه بوده ايم...... اتحاد اسرائیل با عربستان سعودی و حكومت هاي پادشاهي اعراب در شورای همکاری خلیج فارس از تحركات سياسي اخير منطقه خاورميانه در بحبوحه مذاكرات مي باشد كه اهميت اين موضوع زماني مشخص مي گردد كه حكومت هاي اعراب و ثروتمند به لحاظ نفتي در كنار اسرائيل مجهز به سلاح هاي هسته اي توجه افكار عمومي را به خود جلب مي كند. آنچه اين گروه جنگ طلب را كنار هم تجميع كرده است،"كينه توزي" و "دشمني ديرينه" با ايران مي باشد! کاهش تنش ايران و آمريكا باب ميل طرفداران منزوي سازي ايران نمي باشد چرا كه تغییر نظام در ایران براي دستيابي به منافع بيشتر و تثبيت جايگاه هاي خود در منطقه از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد.

به همين خاطر براي تحقق طرح جنگ با ايران، انحراف "مذاكرات هسته اي ايران و 1+5" در اولويت قرار دارد.

در كنار تحقق اين اتحاد نظامي نفتي در منطقه، تحولات مصر و روي كار آمدن دولتي از كودتاي نظامي نيز در خور تامل مي باشد. متعاقبا عربستان سعودی و امارات متحده عربی نيز معامله خريد موشك و تجهيزات آمريكايي به ارزش 10.8 ميليارد دلار را امضا كردند!پس از آن، در اواسط ماه اکتبر، اسرائیل نيز چندين برنامه نظامي را به اجرا گذاشت.و در نهایت،بنا به گزارش مجله اشپیگل، اسرائیل اخيرا تجهيز زیردریایی هاي دلفین کلاس آلماني خود با موشک‌های کروز (هسته‌ای) را در دستور  كار قرار داده است.

مخالفان حمله به ایران در درون رژيم اسرائيل عبارتند از یوزی آراد، مدیر سابق شورای امنیت ملی و رئیس موساد؛ گابی اشکنازی، رئیس سابق ستاد نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) ، امی ایالون و يووآل ديسكسن،رئيس سابق سران شین بت، یوزی ايون ، دانشمند ارشد و سابق در برنامه هسته ای اسرائیل. افرایم هالوي، رئیس سابق موساد، آمنون ليپكين شاهک، و شائول موفاز،رئيس سابق ستاد نيروهاي نظامي اسرائيل. شیمون پرز رئيس جمهور اسرائیل.يوري ساگی، رئیس سابق اطلاعات نظامی. و مایر دایان رئیس سابق موساد،همگي به صراحت در سخنانشان (برخي تلويحا) پیشنهاد حمله به ایران را "احمقانه ترين سخن و اقدام " ممكن مي دانند.

سازمان موساد سازمان جاسوسی خارجی اسرائیل است كه بسیار شبیه به سازمان سیا آمریکا عمل مي‌كند....شین بت مسئول امنیت داخلی اسرائيل است كه با اف بی آی و وزارت امنیت داخلي آمريكا تشابه كاري بسياري دارند.

با این حال،هر گونه حمله اسرائیل به ایران حمایت کنگره آمریکا (عوامل اسرائيل)، و بسیاری از مقامات سابق در دولت بوش را در پي خواهد داشت. دیک چنی معاون سابق رئیس جمهور در اين خصوص می گوید:" این جنگ "اجتناب ناپذیر است."

اما ایالات متحده حامیان معدودي را در میان ارتش آمریکا دارد!

 رابرت گیتس وزیر دفاع سابق آمريكا، می گوید: "چنین حمله ای ایران مسلح به سلاح هسته ای را اجتناب ناپذیر" خواهد ساخت.معاون سابق رئیس ستاد مشترک ژنرال جیمز   کارترایت به کنگره گفته است:ایالات متحده برای پایان دادن به برنامه هسته ای این کشور،بايد ايران را اشغال نمايد کاري كه تقریبا همه موافق غیر ممکن بودن آن هستند!

سازمان اطلاعاتی آمریکا پيشتر در مورد گزینه های مختلف كه اسرائیل در قبال ايران مد نظر دارد،تحقيق گسترده اي كرده است....هیچ یک از گزينه ها به احتمال زیاد بیش از یک یا دو سال ديگر امكان پذير نخواهند بود.

اسرائیل امکانات لازم برای جنگ با ایران را ندارد. اسرائيل تنها سه یا چهار سایت هسته ای ايران را مي تواند مورد هدف قرار دهد-کارخانه آب سنگین در اراک، مراکز غنی سازی در نطنز و فردو، کارخانه تبدیل اورانیوم اصفهان -چرا كه بسیاری از صنعت هسته ای ایران به شكل پراكنده ساخته شده اند. 

اسرائيل توانايي بمباران طولاني مدت اهداف داخل ايران را نخواهد داشت چرا كه تلاويو هواپيماي لازم براي آن را ندارد(مناسب به لحاظ كارآيي و مسافت). بسیاری از هواپيماهاي نیروی هوایی اسرائيل اف 15 و 16 آمريكايي مي باشند و اين نوع هواپيماها توانايي بمباران وسيع و حمل كافي بمب را ندارند.

البته اسرائيل از موشك هاي متوسط و دوربرد جریکو دو و سو، به علاوه موشک های کروز زیردریایی مي تواند استفاده کند،اما اين نوع سلاح ها گران و كابرد محدود مي باشند. 
افسران ارتش ایالات متحده نيز مي دانند كه اسرائیلی ها در حال حاضر خوب می دانند كه توانايي انجام اينكار را به تنهايي ندارند اما در مخيله همراهي آمريكا را نيز مي انديشند. به ضم اين افسران،" خطوط قرمز "و "مهلت" از سوي اسرائيل ترفندي براي همراهي كردن آمريكا در اين جنگ اسرائيلي مي باشد. 

نظرسنجی ها نشان می دهد که،اکثر آمریکایی ها هر چند نظر مطلوبي در مورد اسرائیل دارند و در مقابل نظر مساعدي نسبت به ایران (به رغم فرافكني هاي رسانه اي ) ندارند،اما آنها از پيوستن كشورشان به جنگ اسرائيل با ايران در شرايط بحران مالي كنوني راضي نمي باشند.

به گفته كارشناسان حملات موشکی بردبلند بر مراکز جمعیتی اسرائیل و یا امکانات کلیدی و انرژی در خلیج فارس از جمله اقدامات تلافي جويانه ايران در برابر حملات احتمالي اسرائيل است كه در صورت تحقق، منافع آمريكا و حكومت هاي پادشاهي اعراب در منطقه نيز مورد هدف قرار خواهد گرفت. به هر حال،حمله هوايي باعث تسليم شدن هيچ كشوري نمي گردد،بنابراين اسرائيل بنا به طولاني مسافت،هرگز به تنهايي قادر به انجام آن نخواهد بود.

بهترین گزينه ممكن براي اسرائیلی ها امید به همراهي جامعه بین المللی و مداخله آنها مي باشد. ناتو ممکن است برای درگیري وارد عمل شود، اما این اتحاد عمیقا با تجربه شكست خورده افغانستان شكننده مي باشد، و مردم اروپا نيز در سايه بحران مالي به شدت در مورد جنگ با ایران دچار چند دستگي شده اند.

از طرفي یک جنگ طولانی با ايران براي اسرائيل در نهایت اقتصاد اسرائیل را متضرر خواهد كرد.

آيا اسرائیل به استفاده از سلاح های وسوسه خواهد شد؟!

ممکن است اسرائیل که  فاقد سلاح‌های متلاشی کننده پناهگاه است -تصمیم به استفاده از سلاح های کوچک، کم بازده هسته ای در حمله اولیه را بگيرد ، اما این بعید به نظر می رسد به سلاح هسته‌اي متوسل شود. 

محکومیت كاربرد سلاح هسته اي تقریبا جهانی خواهد بود و اين وجهه اسرائيل در سطح جهاني را به طور كامل از بين خواهد بود حتي در بين متحدان چرا كه هميشه ترس از تكرار اين سناريو در مورد خود را خواهند داشت،البته نبايد عدم پايبندي به اصول تلاويو را ناديده گرفت.استفاده از سلاح هسته اي در سطح جهاني به انزواي اين رژيم و عكس العمل منفي افكار عمومي در سطح جهان را در پي خواهد داشت.

بنابراين اسرائيل -با كنار گذاشتن سلاح هاي هسته اي - توان حمله به ايران را به تنهايي ندارد،در نتيجه با بي‌ميلي نسبي آمريكا به جنگ با ايران،به فكر اتحاد با حكومت هاي وهابي منطقه براي تحقق برنامه شوم خود افتاده است. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار