به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه ، اين لايحه بر اساس خطوط کلي " منشور ارزش هاي ايالت کبک" که دولت استقلال طلب اين ايالت با هدف ارتقاي لائيسيته در اوايل سپتامبر ارائه کرد، تهيه شده است. منشور ارزشهاي ايالت کبک اعتراضات و مشاجرات زيادي را در ميان افکار عمومي اين ايالت برانگيخته است.
طبق لايحه جنجال برانگيز لائيسيته، کارمندان نهادها و موسسات دولتي اجازه ندارند در هنگام کار، از اشيا يا نشانه هايي ( مثل لباس، روسري، کلاه، جواهر آلات يا ديگر زيورآلات ) که آشکارا وابستگي ها و گرايشهاي مذهبي آنها را نشان مي دهد، استفاده کنند.
طبق اين لايحه، تمام کارکنان و کارمندان بخش عمومي در ايالت کبک بايد در محل کار از پوشاندن صورتشان خودداري کنند.
در اين لايحه يک دوره يک سال درنظر گرفته شده است تا کارکنان نهادهاي دولتي بتوانند در اين مدت خود را با قوانين و مقررات جديد وفق دهند. براي برخي از نهادهاي دولتي و همچنين شهرداريها به طور استثنايي يک مهلت چهار ساله در نظر گرفته شده است و در اين ميان، تنها برخي از بيمارستان ها و مراکز درماني ميتوانند براي مدت طولانيتري از عمل به مقررات جديد معاف باشند.
برنار درنويل، وزير امور نهادهاي دموکراتيک ايالت کبک، اعلام کرد : هدف ما اين است که نهادهاي دولتي در زمينه مذهبي کاملا خنثي شوند چرا که بيطرفي دولت در امور مذهبي ميتواند ضامن اصلي برابري ميان تمام ساکنان کبک باشد.
برنار درينويل با تاکيد بر اين که طرح " ارزش هاي کبک" برضد دين و مذهب خاصي ارائه نشده است، تصريح کرد هدف اصلي طرح يادشده اين است که ايالت کبک را از نظر مذهبي خنثي کند. در طول سالهاي اخير، مسايل مذهبي دوباره به نهادهاي حکومتي راه پيدا کرده است. اما اين طرح بر خلاف گفته برخي ها، دين خاصي را نشانه نگرفته است بلکه اين طرح نگاهي کلي به مسايل مذهبي دارد.
دولت ايالت کبک در ابتدا قصد داشت صليبي را که بر سردر مقر رياست مجمع ملي کبک قرار دارد، به عنوان " ميراث فرهنگي مردم کبک" حفظ کند اما مقامات دولت کبک در لايحه لائيسيته، تصميم گيري درباره اين نشانه مسيحي را به نمايندگان مجمع ملي واگذار کردهاند. نمايندگان مجمع ملي کبک همچنين اجازه دارند درباره همکاران خود که از نشانه هاي مذهبي استفاده مي کنند، تصميم گيري نمايند.
انتهای پیام/