مهدی مستجاب الدعوه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار داشت: تحقق این مهم نیازمند جمع آوری اطلاعات، اسناد و مدارک معتبر است تا فلسفه بازی های بومی و محلی گردآوری شود.
وی ادامه داد: این نوع بازی های محلی دارای ویژگی های حماسی و نیایشی است و رگه های آن در آیین و فرهنگ نقاط مختلف کشور وجود دارد که هرکدام به نوعی گنجیه ای از فرهنگ و ساختار اجتماعی آن جامعه را درخود جلوه گر می سازد.
مستجاب الدعوه اضافه کرد: هریک از این بازی ها به نوع شدت و تعداد حرکات، کمک شایانی به افزایش تحرکات جسمانی افراد در سنین مختلف همچنین استعدادیابی برای پرورش قهرمانان ورزش های تخصصی محسوب می شود و برای توسعه آن نیازمند همکاری مراکز دانشگاهی کشور با این فدراسیون هستیم.
وی ادامه داد: قانون پذیری، احترام به جامعه و خود، مدیریت رفتاری در شرایط مختلف و یافتن راهکارهای درست برای پیروزی در قالب این بازی ها قابل ترویج و توسعه است.
مستجاب الدعوه از ثبت جهانی بازی های بومی محلی ایران در صورت فراهم بودن شرایط لازم خبر داد و افزود: از طریق بازی های بومی محلی می توان فرهنگ ایران را به دنیا صادر کرد.
دبیر فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی افزود: در حال حاضر گنجینه ای از تنوع فرهنگی ایران اسلامی در قالب بازی های بومی و محلی نهفته است.
مستجاب الدعوه اضافه کرد: هر یک از بازی های بومی و محلی شامل یک یا چند مدل مهارت حرکتی است که می تواند زمینه ساز اجرای فعالیت در رشته های مختلف تخصصی در بخش قهرمانی قلمداد شود.
وی با اعلام اینکه کار این فدراسیون حمایت و همکاری از فرایندهای قهرمانی در کشور است، افزود: با برگزاری جشنواره ها و مسابقات در قالب فعالیت های روستایی به نوعی می توان به فرایند توسعه ورزش قهرمانی حرفه ای کشور کمک کرد./س