![قیمت شیرخام تغییری نداشته است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20323964_714.jpg)
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، اسکندری در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در اثر پرورش و جایگزینی ارقام جدید، سیب و در طیف متنوعی از شرایط آب و هوای کشور قابل کاشت هستند و رعایت اصول به زراعی میتواند محصول قابل توجهی را از نظر کمی و کیفی در اختیار بهرهبرداران قرار دهد، بطوریکه در حال حاضر سطح زیر کشت سیب در کشور تقریبا به 214 هزار هکتار و با تولیدی حدود یک میلیون و 130 هزار تن در سال رسیده است.
وی افزود: در کشور به علت مناسب بودن شرایط آب وهوایی، این محصول از دیرباز مورد کشت و فرآوری قرار داشته و در سالهای اخیر تولید آن افزایش قابل توجهی یافته است.
اسکندری گفت: تعداد ارقام ایرانی که تاکنون مشخص شده به بیش از150رقم بالغ وعلاوه بر آن، نزدیک به 30 رقم خارجی نیز به کشور وارد و کشت چند رقم آن متداول است.
اسکندری افزود: بیشترین سطح زیرکشت به ارقام دیر رس و قابل نگهداری در سردخانه اختصاص یافته که ارقام زنوز مرند، عباسی، شمیرانی، گلدن دلیشز، رددلیشز، گرانی اسمیت، جاناتان، گالیا، شفیع آبادی و گلاب کهنز مهمترین آن را تشکیل و سه رقم گرانی اسمیت، جاناتان وگالیا در سطح محدودی در مراکز تحقیقاتی غرس شدهاند.
وی افزود: در گذشته، روش احداث باغات سیب در ایران به طریق سنتی با تراکم 300 درخت در هکتار بوده ولی در سالهای اخیر احداث باغات با کشت متمرکز و استفاده از سیستم مالینگ با تراکم بیش از 1200 درخت در هکتار، رو به توسعه بوده است.
اسکندری گفت: نگهداری سیب در ایران سابقه طولانی داشته و در برخی از مناطق روستائی روشهای سنتی از جمله پوشانیدن سیب توسط کاه، خاک و خاک اره نرم و یا انبار کردن آن در زیر زمینهای خنک هنوز هم متداول است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی افزود: امروزه استفاده از امکانات سردخانهای، برای نگهداری این محصول رواج کامل داشته و بخش قابل توجهی از ظرفیت سردخانههای بالای صفر کشور به نگهداری سیب اختصاص یافته و از این حجم حدود 90 درصد برای نگهداری سیبهای گلدن دلیشز و رد دلیشز مورد کاربرد قرار میگیرد.
وی گفت: آشنا کردن بهرهبرداران و سردخانه داران به شیوه نگهداری سیب در سردخانه با توجه به اهمیت اقتصادی این محصول و امکان توسعه صادرات آن با استفاده از تجربیات حاصله که نگهداری ارقام گلدن دلیشز و رد دلیشز را نسبت به دیگر ارقام از قابلیت بالای انبارسازی برخوردار میکند،خواهد توانست با توجه به حجم سیب تولیدی درکشور و ارزش بالای اقتصادی آن، درآمد تولیدکنندگان را از افزایش قابل توجهی برخوردار سازد../س