به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان نیشابور گفت: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی می شودکه مهمترین آنها اثر مخرب برتوانایی های ذهنی وجسمی افراد جامعه وبخصوص کودکان ونوجوانان است.
لیلا شوروزی افزود: بدون شک کمبود ید مهمترین عامل عقب افتادگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است.
وی بیان داشت: شایعترین علامت بالینی کمبود ید به صورت گواتر بوده که کمبود شدید با اختلال عملکرد این غده توام می شود اما بسیاری از اثرات کمبود ید درکاهش فعالیت مغزی است که ممکن است ظاهرا نمایان نباشد.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان نیشابور در ادامه گفت: باشناخت جدی کمبود ید درسال 1368در ایران و تلاشهای ارزنده و مستمر جمع عظیمی از فرهیختگان و پژوهشگران کشور در مدت کمتراز 10سال، ایران به عنوان کشوری عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شد و به دنبال آن هرساله با توفیقات الهی و همکاریهای مستمر سیاست گذاران، برنامه ریزان و مجریان برنامه های سلامت موجبات استمرار حذف کمبود ید در کشور فراهم شده است.
شوروزی خاطرنشان کرد: متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ و نمک دریا به عنوان نمک های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران فشار خون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر منطقی وغیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان شده است.
وی اظهار داشت: عوارض جبران نا پذیر عدم وجود ید از یک سو و همچنین وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم و جیوه که باعث بروز انواع سرطان و بیماری های کلیوی و همچنین وجود گچ وشن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیر محلول در نمکهای معمولی معرفی شده به عنوان نمکهای طبیعی (سنگ نمک ونمک دریا ) باعث گمراهی آحاد مردم شده و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم است./ح
انتهاي پيام/