به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران دکتر شاپور کریمی، با بیان اینکه بسیاری از زنان به این بیماری مبتلا هستند؛ اما آن را طبیعی می دانند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در جامعه امروز چنانچه فردی ساکت باشد و یا کمتر در جمع حاضر شود و صحبت کند، طبیعی تر محسوب می شود.
وی معتقد است: در جامعه ما به زنان شاد و با انرژی بیشتر از زنان افسرده برچسب میزنند و همین علت موجب شده تا آدمهای افسرده را به عنوان آدمهای خوب و قابل قبول بپذیریم.
کریمی خاطرنشان کرد: برای کاهش آمار افسردگی در جامعه باید پذیرش اخلاق افراد افسرده در جامعه به عنوان یک اخلاق خوب و قابل قبول تغییر کند.
این روانپزشک درباره علت بالا بودن موارد افسردگی در زنان، مهمترین عامل را زن بودن و سیستم هورمونی زنان عنوان کرد و افزود: زنان به دلیل خصوصیات جسمانی و هورمونی و حساسیتهایی که دارند بیشتر مبتلا به افسردگی می شوند.
وی معتقد است: ظلم به زنان، نرسیدن زن به جایگاه واقعی خودش در جامعه، استرس و زندگی در جامعه مردسالار موجب می شود تا زنانی که به صورت جسمانی و بیولوژی مستعد بیماری افسردگی هستند، بیش از مردان به این بیماری مبتلا شوند.
کریمی خاطرنشان کرد: اکثر زنان رگههایی از افسردگی خفیف را دارند، اما آن را عادی دانسته و سعی در درمان آن نمی کنند.
این روانپزشک در ادامه با بیان اینکه چنانچه زنان در همان مراحل اولیه افسردگی به روانپزشک مراجعه و درمان خود را شروع کنند راحت تر درمان می شوند، گفت: بیشتر مراجعین به روانپزشکان را افرادی تشکیل می دهند که در مراحل شدید افسردگی قرار دارند.
وی افسردگی را عامل افزایش موارد خودکشی و مرگ عنوان کرد و یادآور شد: این بیماری حتی می تواند مشکلات جسمانی از قبیل مشکلات قلبی عروقی و افزایش وزن را نیز به دنبال داشته باشد.
کریمی همچنین علامت اولیه افسردگی را افزایش میل به خوردن شیرینی عنوان کرد و کاهش انرژی، لذت نبردن از زندگی، احساس غم دائمی و عذاب آور، کاهش و یا افزایش خواب و نیز کاهش یا افزایش وزن را از دیگرعلایم این بیماری دانست و گفت: افکار منفی همواره در ذهن بیماران افسرده وجود دارد و این افراد میل بسیاری به خودکشی دارند.
وی افزود: همچنین دردهای پراکنده متعدد و عدم تمرکز نیز از دیگر علائم این بیماری هستند که در نهایت فرد مبتلا را در صورت عدم درمان به یک موجود نباتی تبدیل می کنند.