محمود اسدالهی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت: از دو دهه قبل به دلیل صید بیرویه ماهیان خاویاری در دریا و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی آنها، مرتب روند کاهشی دارد به طوری که میزان صید از حدود 2 هزار تن استحصال خاویار در دریای خزر، اکنون در مجموع به زیر 20 تن رسید یعنی یک دهم شد و این رقم بسیار پایینی است.
وی افزود: موسسات تحقیقاتی شیلات پیشبینی میکنند که اگر همین روند صید بیرویه و از بین رفتن زیستگاهها با همین شدت ادامه پیدا کند تا سال 1400 ذخایر ماهیان خاویاری به صفر میرسد و بنابراین به همین منظور در کمیسیون عالی ماهیان خاویاری در سه سال گذشته تاکنون بحث ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری و البته در کنارش موضوع فقط صید با هدف بازسازی ذخایر مطرح شد.
مدیر امور ماهیان خاویاری استان مازندران ادامه داد: اصلاح قیمت خرید خاویار از صیادان برای تحویل ماهیان خاویاری مولد و بازسازی ذخایر از اقدامات این مرکز است.
اسدالهی با اشاره به اینکه این پلاکهای هوشمند آسیبی به ماهی در آب و فرایند زیستش نمیرساند، خاطرنشان کرد: حفاظت از ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر و کشورهای حاشیه آن، تغییر و توجه جدی در روند حفاظت و بازسازی از این ذخایر، توجه جدیتر در مبارزه با صید غیرمجاز در میزان رهاسازی بچه ماهی خاویاری در بزرگترین دریاچه جهان کمک میکند.
اسدالهی گفت: تا به امروز موفق شدیم 350 کیلو خاویار پرورشی از سطح مازندران که توسط همین شرکتهای خصوصی تولید کننده به بهترین نحو عملآوری، بستهبندی و آزمایش کنیم و به اتحادیه اروپا و دیگر کشورها صادر کنیم./ب