وزیر نفت با انتقاد از آسیب های وارد شده به شرکت ملی پالایش و پخش بر اثر اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه ها گفت: این شرکت نیازمند مرمت فوری و اصلاح ساختار بودجه ای در لایحه بودجه سال آینده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، بیژن زنگنه امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به مشکلات موجود برسرراه صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، اظهار داشت: به دليل نبود برنامه ريزي دقيق و کارشناسان متخصص صنعت پالایش و پخش فرآورده های با چالش هاي زيادي دست و پنجه نرم کرده است.
 
وی تصريح کرد: ارزشمند ترین چیزی که از شرکت پالایش و پخش مانده است نیروی انسانی آن است؛ زیرا هر چیز مادی که این شرکت داشت نابود کردند، آنها مکرر در مکرر این کار را با زیر پا گذاشتن قانون انجام داده اند.
 
زنگنه گفت: در سالهای اخیر برای اجرای هدفمندی یارانه‌ها پول‌های زیادی بر خلاف قانون از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گرفته شد و متاسفانه چون چاره ای ندارند امسال هم این پول را از این شرکت می گیرند، اما سعی می کنیم این مشکل خارجی که مثل یک بختک عظیم روی گلو و سینه این شرکت قرار گرفته را از بین ببریم؛ اگر این مشکل رفع شود وضعیت داخلی شرکت پالایش و پخش طوری است که می توان با همدلی و بدون تنش کارها را به جلو برد.
 
وزیر نفت با بیان این که من سر عهد خود هستم و تاکنون مدیران جدید صنعت نفت را از بدنه این صنعت انتخاب کرده ام، گفت: بنده در آینده نیز به این عهد وفادار خواهم بود.
 
وی با اشاره به این که ساختار بودجه ای شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی باید به سمت عقلانیت برود، گفت: وقتی عقل و تدبیر بر کارها حاکم نیست کار جلو نمی رود، در جریان هدفمندی یارانه ها پولی به زور از این شرکت گرفته شد و باعث شد بی اعتمادی و بی اعتنایی در این شرکت حکم فرما شود، نمی شود با سیستمی کار کرد که یک عده خود را برتر بدانند و آن عده به بقیه با زبان زور و توهین رفتار کنند، و این دوران به پايان رسيد.
 
زنگنه تصریح کرد: ما باید در سال آینده که تنظیم بودجه خیلی اهمیت دارد تلاش کنیم تا بنیان های درستی در آن گذاشته شود و دیگر شاهد تکرار این موارد و اشتباهات نباشیم، البته این موضوع ممکن است چند سالی نیز طول بکشد.
 
جلوی صدمات ناشی از اجرای نادرست اصل ٤٤ را باید گرفت
 
وزیر نفت گفت: اجرای سیاست های اصل ٤٤ در صنعت پالایش و پخش کشور به صورت غلط و بدون آینده نگری صدمات جبران ناپذیری را به کشور وارد کرده است، ما نخستین کشوری نبودیم که که این سایست را در دنیا اجرا می کردیم بایستی با استفاده از فکر و  تجربیات دیگران این کار را اجرا می کردیم.
 
وی با بیان این که در شرکت پالایش و پخش دیگر قرار نیست دولت هزینه پالایشگاه های جدید و بهینه سازی را پرداخت کند، گفت: قرار است به مرور زمان آزاد سازی قیمت های حامل های انرژی در ایران اجرا شود و نه به صورت یکباره، در آن زمان باید همکاری خود با بخش های خصوصی را برای ساخت پالایشگاه های جدید تعریف کنیم.
 
زنگنه با بیان این که روز به روز باید نقش حاکمیتی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزایش و نقش توسعه ای کاهش یابد، گفت: هم اکنون شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زمینه واگذاری و توسعه نقش حاکمیتی از همه شرکت ها جلوتر است.
 
سال استثنایی در تامین سوخت کشور
 
وی با تاکید بر این که در سال آینده با راه اندازی فازهای جدید در پارس جنوبی و شروع مقداری واردات سوخت فشارها به پالایش و پخش برای تامین سوخت بخش حمل و نقل کم خواهد شد، گفت: امسال استثنایی ترین سال تاریخ کاری شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران است زیرا اوج حمل و نقل  و مصرف سوخت مایع در سال جاری را خواهیم داشت.
 
وی ادامه داد: امسال نزدیک به ٣٠ میلیون تن گازوئیل و مازوت به نیروگاه های کشور تحویل داده خواهد شد، زیرا نزدیک به ٣٦ میلیارد متر مکعب کمبود گاز در شبکه خواهیم داشت.
 
وی افزود: امسال ٤٨ درصد از سوخت نیروگاه‌های کشور را سوخت مایع تشکیل خواهد داد، درحالی که این موضوع در ٢٠ سال اخیر بی سابقه بوده است، به طوری که رکورد مصرف سوخت مایع با ١٩ درصد در سال ١٣٧٨ بوده است.
 
وزیر نفت گفت: صنعت نفت به صورت مستقیم تاثیری بر زندگی مردم ندارد به جز گاز و سوخت مایع که در این میان نماد شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی جایگاه های سوخت است.
 
تاکید بر راه اندازی جایگاه های کوچک سوخت 

با بیان اینکه بر اساس برآوردهای انجام شده برای زمستان سالجاری با 40 میلیارد متر مکعب کسری گاز طبیعی روبرو هستیم، گفت: با توجه به اینکه در طول 4 سال گذشته تاکنون هیچ طرح افزایش تولیدی در پارس جنوبی به بهره برداری نرسیده است، زمستان امسال با کمبود شدید گاز روبرو هستیم.
 
وزیر نفت با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون هم متوسط مصرف فرآورده های نفتی در نیروگاه‌های کشور نزدیک به 50 درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: از این رو برای زمستان سالجاری به منظور تامین پایدار و مطمئن سوخت مورد نیاز مشترکان به ویژه صنایع و نیروگاهها، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی باید اقدامات گسترده ای را انجام دهد.
 
این عضو کابینه دولت یازدهم همچنین با یادآوری اینکه یکی از اولویت‌های کاری وزارت نفت افزایش ظرفیت عرضه CNG در کشور است، اظهار داشت: هم اکنون حدود 20 میلیون متر مکعب در روز CNG در جایگاهها توزیع می‌شود که عرضه این حجم گاز معادل ساخت یک پالایشگاه 400 هزار بشکه ای نفت است.
 
این مقام مسئول از افزایش شبکه های گازرسانی و شبکه توزیع سی ان جی، مشارکت بخش خصوصی در ساخت جایگاه و تولید خودروهای پایه گازسوز به عنوان مهمترین محورهای توسعه صنعت سی ان جی یاد کرد و افزود: همزمان با افزایش ظرفیت عرضه و توزیع سی ان جی باید اقداماتی هم به منظور زیباسازی، افزایش حاشیه سود جایگاههای بنزین و گازوئیل هم به عنوان ویترین صنعت نفت در دستور کار قرار گیرد.
 
زنگنه با اشاره به ضرورت افزایش کارمزد فروش فرآورده های نفتی، خواستار طراحی و ساخت جایگاههای مقیاس کوچک بنزین و گازوئیل در کلانشهرهای کشور شد و بیان کرد: علاوه بر افزایش تعداد جایگاهها، باید به منظور مدیریت مصرف بنزین، عرضه گازوئیل برای خودروهای سواری را هم در اولویت کار خود قرار دهیم.
 
وزیر نفت با یادآوری اینکه در شرایط فعلی گازوئیل کافی برای عرضه در ناوگان حمل و نقل به ویژه خودروهای سواری وجود دارد، تبیین کرد: از سوی دیگر تاکنون مجوزهای قانونی لازم توسط دولت صادر شده و می توان با اولویت 4 تا 5 کلانشهر اصلی کشور عرضه گازوئیل برای خودروهای سواری آغاز شود.
 
به گفته این عضو کابینه دولت یازدهم، عرضه گازوئیل برای خودروها، گفت: از این رو اگر شرایط لازم فراهم شود هیچ گونه نگرانی بابت تامین منابع مالی ساخت پالایشگاه‌های جدید وجود ندارد.
 
این عضو کابینه دولت در پایان با اعلام اینکه باید تمرکز دولت بیشتر بر روی سرمایه گذاری در ساخت خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی و مخازن ذخیره‌سازی سوخت مایع باشد، خاطر نشان کرد: از این رو باید ماموریت ساخت پالایشگاه‌های جدید نفت و طرح‌های بهینه سازی پالایشگاهی را به شرکت های خصوصی صاحب صلاحیت و توانمند واگذار کرد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: نفت ، پالایشگاه ، آسیب ، یارانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار