به تازگي رسانه‌هاي غربي با دعوت از مقامات ايراني از جمله رئيس جمهور، رئيس مجلس شوراي اسلامي و وزير امور خارجه با آن‌ها مصاحبه‌هايي را باب موضوعات مختلف انجام داده‌اند، اما نکته قابل توجه اينجاست که بخشي از سخنان مقامات ايراني در مصاحبه‌ با اين رسانه‌ها يا سانسور شده است يا با شيطنت رسانه‌ها به گونه‌اي ديگر ترجمه شده‌اند.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، سال گذشته "محمود احمدی‌نژاد"، رئيس‌جمهور سابق کشور مصاحبه‌اي را با شبکه خبري فرانس 24 انجام داد و در پاسخ به پرسشی درباره انتظاراتش از مذاکرات پیش روی با گروه ۱+۵ در مسکو گفت: "از این نشست انتظار معجزه نداریم. باید تلاش کنیم فکر خود را به سوی افکار سازنده و مثبت تغییر دهیم".

اما برخي از خبرگزاري‌هاي رسانه‌اي در ترجمه سخنان رئيس جمهور سابق ايران شيطنت کرده و آن را به‌گونه‌اي ديگر تحريف کردند.

رویترز که در قلب و تحریف نقل قول‌ها ید طولایی دارد، مطلبی با تیتر "احمدی‌نژاد حرکت رو به جلویی را در مذاکرات مسکو نمی‌بیند" منتشر و تلاش کرد چنین القا کند که ایران نسبت به گفت‌وگوها خوشبین نیست. این تیتر باعث شد در میان دیگر رسانه‌ها، خط مورد نظر رویترز غلبه پیدا کند.

اين اولين و آخرين باري نبود که رسانه‌هاي غربي در اقدامي جهت‌دار، دست به تحريف سخنان يکي از مقامات عالي‌رتبه جمهوري اسلامي ايران زدند.

به نظر مي‌رسد اين خط جريان‌سازي رسانه‌هاي غربي سهوا يا از روي اشتباه صورت نمي‌گيرد، بلکه هدف و جريان خاصي پشت اين ماجرا قرار دارد.

به تازگي نيز رسانه‌هاي غربي با دعوت از مقامات ايراني از جمله رئيس جمهور، رئيس مجلس شوراي اسلامي و وزير امور خارجه با آن‌ها مصاحبه‌هايي را در باب موضوعات مختلف انجام داده‌اند، اما نکته قابل توجه اينجاست که بخشي از سخنان هر سه مقام ايراني در مصاحبه با اين رسانه‌ها يا سانسور شده است يا با شيطنت رسانه‌هاي به گونه‌اي ديگر ترجمه شده‌اند.

اما سوالي که در اينجا مطرح مي‌شود اين است که چرا رسانه‌هاي غربي که خودشان از مقامات ايراني براي مصاحبه دعوت بعمل مي‌آورند، باز هم سخنان و واکنش‌هاي مقامات ايراني را به طرق مختلف تحريف و سانسور مي‌کنند‌؟

براي مثال پس از سخنراني دکتر روحاني در شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل، شبکه خبري سي‌ان‌ان مصاحبه‌اي را با رئيس جمهور ايران ترتيب داد.

سي‌ان‌ان واژه‌هاي جديد به سخنان دکتر روحاني اضافه کرد

کريستين امان پور مجري معروف سي‌ان‌ان، انجام اين مصاحبه را بر عهده داشت. در جريان اين مصاحبه، امان‌پور نظر دکتر روحانی درباره هولوکاست را پرسید که وی اینگونه پاسخ داد:

"من قبلا گفتم که من تاریخ دان نیستم و ابعاد حوادث تاریخی را تاریخ دانان باید تبین کنند، بیان کنند و توضیخ بدهند. اما به طور کلی هرگونه جنایتی که در تاریخ علیه بشریت اتفاق افتاده باشد و از جمله جنایتی که نازی‌ها انجام دادند چه در مورد یهودیان و چه در مورد غیر یهودیان از نظر ما کاملا محکوم است همانطور که امروز هم اگر جنایتی انجام شود علیه هر ملتی یا هر دینی یا هر قومیتی یا هر اعتقادی، ما آن جنایت و نسل‌کشی را محکوم مي‌کنیم بنابراین کار نازی‌ها محکوم است بنابراین ابعادی که شما می‌گویید به عهده مورخین و محققین است که آن ابعاد را روشن کنند. من محقق تاریخی نیستم".

اما سی‌ان‌ان در اقدامی ضد اخلاقي در وب‌سايت خود ترجمه سخنان رئیس جمهور ايران را تحریف کرده و واژه "هولوکاست" را اضافه کرده و مواردی را که آقای روحانی به هیچ وجه بیان نکرد به آن افزود:

"من قبلا گفتم که من تاریخ دان نیستم اما وقتی صحبت از ابعاد هولوکاست به میان می‌آید، این تاریخ‌دانان هستند که باید درباره آن نظر بدهند".

سی‌ان‌ان همچنین بخش دیگری از پاسخ روحانی در همین زمینه را اینگونه ترجمه کرده که در اصل چنین چیزی به زبان وی جاری نشده است: "هر گونه جنایتی که آن‌ها(نازي‌ها) علیه یهودیان انجام داده‌اند ما محکوم می‌کنیم، گرفتن جان انسان در خور سرزنش است".

تحريف سخنان رئيس مجلس شوراي اسلامي توسط آسوشيتدپرس

از ديگر رسانه‌هاي آمريکايي که بارها با تهيه گزارش‌هاي جهت‌دار بويژه در رابطه با فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران، موج رسانه‌اي را عليه جمهوري اسلامي ايران به راه انداخته، خبرگزاري آسوشيتدپرس است.

اين خبرگزاري‌ آمريکايي به تازگي و در آخرين اقدام ضد ايراني خود، مصاحبه دکتر لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي را تحريف کرد که با تکذيبيه روابط عمومي مجلس شوراي اسلامي مواجه شد.

هفته گذشته و در حالی که مذاکرات ایران و 1+5 قرار بود به زودی از سر گرفته شود و برخی رسانه‌های غربی در صدد بودند با خبرسازی‌های خاص خود، روند گفت و گوها را تحت‌الشعاع اهداف خود قرار دهند.

در آخرین مورد،خبرگزاری آسوشیتدپرس، مصاحبه‌اي را با دکتر لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي انجام داد.

آسوشيتدپرس، در خبری به نقل از علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، اعلام کرده بود که ایران بیش از نیاز اورانیوم غنی‌شده دارد و در صدد است تا از آن در گفت‌وگوهای هسته‌ای هفته آینده در "ژنو" بعنوان یک برگ چانه زنی استفاده کند.

این خبر ساختگی، به سرعت در صدر اخبار رسانه‌های مختلف قرار گرفت و این در حالی است که روابط عمومی مجلس شورای اسلامی این بخش ازمصاحبه خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس با رئیس مجلس در مورد تصمیم ایران برای گفتگو درباره اورانیوم غنی‌شده مازاد در مذاکرات هفته آینده ژنو را تکذیب کرد.

در اطلاعیه روابط عمومی مجلس آمده است: بخش‌هایی از مصاحبه دکتر علی لاریجانی در مصاحبه با خبرگزاری آسوشتیدپرس که در آن تأکید شده بود ایران بیش از نیاز خود اورانیوم غنی‌ شده دارد و قصد دارد از آن در گفت‌وگوهای هفته آینده در ژنو بعنوان برگ برنده استفاده کند، خلاف واقع است و از اساس صحت ندارد.

تحريف سخنان لاريجاني، بداخلاقي رسانه‌اي است

تحريف سخنان دکتر لاريجاني در مصاحبه با آسوشيتدپرس واکنش‌هايي را در ايران به همراه داشت.

حجت‌الله سوری نماینده سلسله و دلفان درپی تحریف اظهارات رئیس مجلس توسط خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، به خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران گفتر :سانه‌های غربی با توجه به اینکه ابزاری برای پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده هستند، در راستای این اهداف سلطه گری استفاده می‌شوند.

وی افزود: تحریف سخنان رئیس مجلس نیز یکی از بداخلاقی‌هایی است که رسانه‌های غربی از جمله‌ آسوشیتدپرس مرتکب شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: غرب هرچه به نفع خودش باشد زیبا جلوه می‌دهد و هر چه را که به ضررش باشد، به شکلی تحریف می‌کند.

سوری ادامه داد: غرب با استفاده از این رسانه‌ها اقدامات جنگ‌طلبانه خودش را زیبا جلوه داده، ولی دفاع به حق مردم مظلوم را زشت و ناپسند جلوه می‌دهد.

وی افزود: در مسئله سوریه نیز این موضوع به خوبی عینیت دارد و از آنجایی که فعلا ابزارهای سلطه‌گری در اختیار غرب است، این بداخلاقی‌ها را انجام می‌دهند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اظهار داشت :رسانه‌ها که از آنها به عنوان رکن چهارم دمکراسی یاد می‌شود، به صورت غیرمنطقی در اختیار دولتمردان غرب است.

سوری در ادامه به سابقه این خبرگزاری‌ها در تحریف سخنان مقامات مسئول جمهوری اسلامی ایران، گفت: این موضوع مسئله غیرمنتظره‌ای برای ما نیست.

سي‌ان‌ان چگونه مصاحبه دکتر ظريف را سانسور کرد؟

آخرين مورد از تحريف‌هاي رسانه‌اي غرب از سخنان مقامات ايراني، به مصاحبه فريد ذکريا مجري شبکه سي‌ان‌ان با دکتر محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران بر‌مي‌گردد.

فريد ذکريا در بخشي از مصاحبه اختصاصي خود در سوالي از دکتر ظريف از واژه "رژيم ايران" استفاده مي‌کند که با واکنش تند وزير امور خارجه روبرو شد.

ظریف درسوال مجری سی ان ان به او جواب داد: "شما حق ندارید برای دولت قانونی جمهوری اسلامی از لفظ رژیم استفاده کنید!"

نکته قابل توجه اینکه شبکه سی ان ان زمانی که نوار ویدیویی این مصاحبه را پخش کرد این بخش از مصاحبه ظریف را سانسور کرده بود.

به نظر مي‌رسد، رسانه‌هاي غربي‌ و بويژه رسانه‌هاي خبري آمريکايي خطي را براي تحريف سخنان مقامات ايراني در نظر گرفته‌اند که در راستاي آن افکار جهاني را هر طور که تمايل دارند جهت‌دهي کنند.

از دستگاه‌هاي مربوطه در داخل کشور درخواست مي‌شود تا با پيگيري اينگونه اقدامات ضد رسانه‌اي و هدف‌دار در نهادهاي بين‌المللي از تکرار اينگونه موارد جلوگيري کنند و رسانه‌هاي متخلف غربي را تحت پيگرد قانوني قرار دهند.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۰:۴۹ ۲۶ مهر ۱۳۹۲
امیدوارم مسئولین همتی به خرج بدهند و این گونه مسائل رو به طور جدی پیگیری کنند با دشمن هر چه قدر با ملایمت رفتار کنید جسارت و خوی ضد انسانی بیشتری پیدا می کنه مانند سگ هاری که اگر بدنبالش بدوری فرار می کنه و زبان از کام بیرون می یاره ولی وقتی بهش پشت کنی بهت حمله می کنه و اسیب می رسونه
Iran (Islamic Republic of)
jamshid
۰۰:۲۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۲
رسانه ابزاری است جهت رسیدن به اهداف کوتاه مدت وبلند مدت استکبار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۲۶ مهر ۱۳۹۲
آزموده را آزمودن خطاست! چرا باید با این اوضاع مسئولین برن مصاحبه کنن که حالا که حرفامونو تحریف کردن؟ شما که این جماعت حیله گر رو میشناسید دیگه مصاحبه نکنید.
آخرین اخبار