پژوهش محققان دانشگاه کینگز کالج لندن نشان می‌دهد زنانی که طی دوران بارداری افسرده هستند، در خطر بالایی برای داشتن رژیم غذایی ناسالم قرار داشته و مهم‌تر از آن در پی این نوع رژیم‌ها، طی سال‌های آینده تاثیری منفی بر عملکرد شناختی کودکان متولد شده بروز خواهد کرد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، محققان دانشگاه کینگز کالج لندن به منظور این پژوهش، شش هزار و 979 زن و کودکانشان را مورد بررسی قرار دادند.

طی این تحقیق، علائم افسردگی زنان طی پنج بازه زمانی از هفته 18 بارداری تا 33 ماهگی نوزادانشان مورد ارزیابی قرار گرفت.

علاوه بر این، زنان باردار پرسشنامه‌هایی را درباره عادات رژیم غذایی‌شان طی هفته 32 بارداری تا 47 ماهگی نوزادانشان تکمیل کردند. سپس عملکرد شناختی کودکان در سن 8 سالگی تعیین شد.

نتایج نشان می‌داد زنانی که طی دوران بارداری علائم افسردگی را از خود نشان دادند، در خطر زیادی برای دنبال کردن رژیم غذایی ناسالم مانند غذاهای فست فودی، هله هوله، غذاهای فرآوری شده و غنی از نمک قرار دارند؛ فرزندان این مادران، نمرات پایینی را نیز در آزمون‌های سنجش عملکرد شناختی از خود نشان دادند.

طی دوران بارداری، رژیم غذایی مادر به طور مستقیم محیط تغذیه‌ای جنین را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بنا به همین امر، تغذیه مستقیما توسعه سیستم عصبی جنین و به ویژه مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

محققان می‌گویند این یافته‌ها مؤید هیچ رابطه علت و معلولی نیست، بلکه تنها نشانگر یک رابطه است.

این پژوهش در مجله «British Journal of Psychiatry» منتشر شده است.
منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.