اصغر رمضاني در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، در خصوص بهینهسازی پالایشگاه تبریز با بيان اين مطلب گفت: رمضاني تصريح کرد: با راهاندازی طرح جدید بنزینسازی پالایشگاه تبریز و با احتساب تولید فعلی این پالایشگاه، مجموع تولید بنزین با استاندارد یورو چهار به حدود 5 تا 6 میلیون لیتر در روز افزایش می یابد که کل نیازهای شمال غرب کشور را به طور کامل پوشش می دهد.
وي تصريح کرد: تولید بنزین با اکتان 95، توقف واردات مواد اکتان افزا و جداسازی ترکیبات حلقوی از ترکیب بنزین همچون "بنزن" هم از دیگر مزیتهای اقتصادی در دو طرح بنزین سازی پالایشگاههای اصفهان و تبریز است.
معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، اظهار داشت: براساس برنامهریزی انجام شده قصد داریم جایگاههای سوخت یورو4 را در تهران افزایش دهیم و در ادامه نیز با افزایش حجم تولید بنزین یورو4 در کشور و براساس برنامه مصوب قصد داریم عرضه بنزین را در کل کشور انجام دهیم.
تولید آزمایشی این کالای استراتژیک که حاصل طرح بهینه سازی فرایند و بهبود کیفیت فرآورده در این پالایشگاه است با ٦٠ درصد ظرفیت اسمی آغاز و در برخی روزها تا ٩٠ درصد نیز رسیده است.
در ادامه صمد شهری مدير مهندسي طرحهاي پالايش نفت تبريز، با بیان این که پالایشگاه نفت تبریز این تولید آزمایشی را از ٣٠ شهریور امسال آغاز کرده است، تصریح کرد: از آن زمان تاکنون به طور متوسط ١,٥ میلیون لیتر در روز بنزین به تولید پالایشگاه موجود اضاقه شده است.
وی ظرفیت کنونی پالایشگاه موجود را ٢,٧ میلیون لیتر در روز اعلام و اظهار کرد: با اجرای طرح بهینه سازی فرایند و بهبود کیفیت فرآورده، ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه تبریز به ٥.٣ میلیون لیتر در روز افزایش خواهد یافت.
براساس اين گزارش طرح بنزین سازی پالایشگاه تبریز سه زیر پروژه دارد که نیروگاه جدید با مشخصه دو دستگاه ژنراتور گازی، سیستم بازیافت حراراتی و ایستگاه برق، زیر پروژه نخست آن است.
گوگرد زدایی از نفتا، واحد افزایش عدد اکتان بنزین،احیاء کاتالیست مداوم و اکستروکشن بنزن زیر پروژه دوم و زیر پروژه سوم نیز مخازن ذخیره، تجهیزات جانبی و تکمیلی را شامل می شود.
افزایش تولید بنزین موتور به میزان روزانه یک میلیون لیتر و قابل افزایش تا سه میلیون لیتر در روز( در صورت تامین خوراک) امکان تولید بنزینی با اعداد اکتان ٩٠، ٩٢ و ٩٥ براساس استاندارد یورو ٥، همچنین تولید روزانه ٧٥٠هزار بشکه محصول بنزن با درجه خلوص ٩٩,٩ درصد وکاهش هزینه های عملیاتی از جمله اهداف پیش بینی شده درطرح بهینه سازی فرآیند و بهیود کیفیت فرآورده پالایشگاه تبریز است.
طرح بهینه سازی فرآیند و بهیود کیفیت فرآورده های پالایشگاه نفت تبریز با سرمایه گذاری ٢٦٥ هزار یورو به ثمر نشسته است.
بر پایه این گزارش، سرمایه گذاری بخش نیروگاهی پالایشگاه تبریز ٦٤٠ میلیارد ریال و بخش فرایندی این پالایشگاه نیز ٢٣٠ میلیون یورو بوده است.
انتهاي پيام/
مطممئنید 265 میلیون یورو نیست؟؟